autor:

lizz

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Prajitura cu mere si branza

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
pentru aluat:, 1 kg faina, 200 g zahar pudra, 200 g unt (eu am folosit margarina unirea), 3 oua, 300 ml lapte, 2 pliculete zahar vanilinat, 2 pliculete amoniu pentru prajituri, un praf de sare, , pentru umputura:, 1 kg branza dulce, 6 oua, 1 esenta vanilie, 6 mere, 200 g stafide, 200 g alune maruntite, 1 esenta rom, 2 lingurite de gelatina, 2 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron marisor se amesteca faina, zaharul pudra, zaharul vanilinat, oualele si praful de sare. Pliculetele de amoniu se dizolva in lapte si se adauga peste celelalte ingrediente impreuna si cu untul topit.
Cand coca este gata, se lasa la frigider cam o ora.
Intr-un castron se amesteca branza cu oualele si esenta de vanilie.
Separat intr-un castronel se pun stafidele la inmuiat in esenta de rom si apoi se adauga si alunele maruntite. Merele se spala, se curata de coaja si se scobesc. Le umplem cu amestecul de stafide si alune - din care pastram o parte pentru ornat la sfarsit.
Aluatul se imparte in doua, din care una o intindem pe fundul unui vas pentru copt in care in prealabil am asezat foaie de copt. Cea de a doua parte din aluat o intindem pe peretii vasului pentru copt.
Se aseaza merele umplute in forma si se toarna crema de branza. Ornam cu cateva stafide si alune macinate, apoi dam la cuptor pentru o ora si 30 de minute.
Intre timp, cat sta la cuptor prajitura, se pune la inmuiat gelatina in putina apa; dupa ce s-a inmuiat se adauga si cele 2 linguri de zahar si se amesteca bine. Dat apoi totul la microunde pentru 1 minut.
Cand prajitura este gata, se scoate din cuptor, se unge cu gelatina topita si se orneaza cu alunele si stafidele pastrate.
Se da la rece pentru aproximativ o ora inainte de a fi taiata.

PS. Reteta am luat-o dintr-o revista, dar e cu mici modificari.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura cu mac, branza si mere

Prajitura cu mac, branza si mere

Pentru blat se încălzeşte puţin laptele. Se cerne făina într-un castron şi se face o gropiţă

1 vot    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura americana cu branza dulce si mere

Prajitura americana cu branza dulce si mere

Amestecam faina cu zaharul si sarea, apoi adaugam untul rece si amestecam cu o furculita pentru a

14 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 1 comentariu

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Interesanta combinatia. Am sa incerc si eu. Trebuie sa fie un deliciu.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt (eu am folosit margarina unirea)
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 2 pliculete amoniu pentru prajituri
  • un praf de sare
  • pentru umputura:
  • 1 kg branza dulce
  • 6 oua
  • 1 esenta vanilie
  • 6 mere
  • 200 g stafide
  • 200 g alune maruntite
  • 1 esenta rom
  • 2 lingurite de gelatina
  • 2 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

37 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Interesanta combinatia. Am sa incerc si eu. Trebuie sa fie un deliciu.

Retete

din Torturi

Prajitura krantz cu nuca si cafea Prajitura krantz cu nuca si cafea

Am folosit o tava de 25×35. Vom avea nevoie de 3 foi din acea compoziție pentru blat. Batem spuma albusurile cu praful de sare

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu cafea, ciocolata si amarene Tort cu cafea, ciocolata si amarene

Incepe sa pregatesti blatul de tort amestecand ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală