autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere si branza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 20 bucati): 700 g mere (ionatane), , 2 linguri zeama de lamaie, , 2 oua mijlocii, , 80 ml lapte, , 80 ml ulei, , 200 g branza de vaci (slaba), , 1 varf de cutit sare, , 80 g zahar, , 2 lingurite coaja rasa de lamaie, , 390 g faina, , 1 plic praf de copt, , 3 linguri gem de caise, , 3 linguri migdale taiate feliute.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata merele, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, dupa care se taie in spalturi si se stropesc cu zeama de lamaie. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele, uleiul, branza de vaci, sarea si coaja de lamaie si se amesteca in continuare pana ce compozitia este cremoasa si neteda. Se incorporeaza faina si praful de copt si se framanta aluatul.
Se intinde aluatul pe tava (de aragaz) tapetata cu hartie pentru copt si peste el se aseaza spalturile de mar unul langa altul. Se ung merele cu gemul de caise, se presara deasupra feliutele de migdale si se da prajitura la cuptorul incins la 175gr.. Se coace circa 35 de minute, pana ce se rumeneste frumos si se serveste calduta, eventual cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si mere

Prajitura cu branza si mere

Stafidele se pun la inmuiat in apa cu putin rom. Intr-o tava se pune hartie de copt apoi merele taiate

24 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu doua umpluturi(mere si branza)

Prajitura cu doua umpluturi(mere si branza)

MOD DE PREPARARE: Faina se amesteca cu untura(margarina) apoi se adauga celelalte ingrediente

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    vio , 18 septembrie 2013

    unde sunt albusurile de ou?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 20 bucati): 700 g mere (ionatane)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 oua mijlocii
  • 80 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 200 g branza de vaci (slaba)
  • 1 varf de cutit sare
  • 80 g zahar
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 390 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri gem de caise
  • 3 linguri migdale taiate feliute.

Raporteaza reteta

Fara foto

vio

unde sunt albusurile de ou?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune