Se curata merele, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, dupa care se taie in spalturi si se stropesc cu zeama de lamaie. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele, uleiul, branza de vaci, sarea si coaja de lamaie si se amesteca in continuare pana ce compozitia este cremoasa si neteda. Se incorporeaza faina si praful de copt si se framanta aluatul.
Se intinde aluatul pe tava (de aragaz) tapetata cu hartie pentru copt si peste el se aseaza spalturile de mar unul langa altul. Se ung merele cu gemul de caise, se presara deasupra feliutele de migdale si se da prajitura la cuptorul incins la 175gr.. Se coace circa 35 de minute, pana ce se rumeneste frumos si se serveste calduta, eventual cu frisca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii