Se curata merele, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, dupa care se taie in spalturi si se stropesc cu zeama de lamaie. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele, uleiul, branza de vaci, sarea si coaja de lamaie si se amesteca in continuare pana ce compozitia este cremoasa si neteda. Se incorporeaza faina si praful de copt si se framanta aluatul.
Se intinde aluatul pe tava (de aragaz) tapetata cu hartie pentru copt si peste el se aseaza spalturile de mar unul langa altul. Se ung merele cu gemul de caise, se presara deasupra feliutele de migdale si se da prajitura la cuptorul incins la 175gr.. Se coace circa 35 de minute, pana ce se rumeneste frumos si se serveste calduta, eventual cu frisca.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii