Prajitura cu mere si ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 24 de bucati):
  • Aluatul - 300 g faina,
  • 200 g unt taiat bucatele,
  • 100 g zahar,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1 varf de cutit coaja rasa de lamaie,
  • 1 ou,
  • 500 g mere,
  • 3 linguri zeama de lamaie,
  • 25 g ciocolata maruntita,
  • 25 g stafide,
  • 50 g migdale macinate,
  • 1 lingura rom.
  • In plus: 200 g ciocolata de menaj,
  • zahar pentru pudrat.

Mod de preparare

Se pun pe planseta faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie si oul, se freaca mai intai intre palme, dupa care se framanta, se strange aluatul intr-o bila, se acopera cu o folie de plastic si se tine o ora la frigider. Se incinge cuptorul la 200gr.C.

Se spala merele, se curata de coaja, se indeparteaza partea lemnoasa, se taie cubulete, se stropesc cu zeama de lamaie si se incorporeaza in aluat, impreuna cu ciocolata, stafidele, migdalele si romul.

Se intinde aluatul pe o tava tapetata cu hartie si se coace - circa 10 minute - in cuptorul incins (pe sina din mijloc).

Se topeste ciocolata de menaj pe baia de aburi, se orneaza prajitura si se presara, la sfarsit, cu zahar pudra. (Se poate orna, eventual, cu stelute de martipan).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise