Prajitura cu mere si ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 24 de bucati):
  • Aluatul - 300 g faina,
  • 200 g unt taiat bucatele,
  • 100 g zahar,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1 varf de cutit coaja rasa de lamaie,
  • 1 ou,
  • 500 g mere,
  • 3 linguri zeama de lamaie,
  • 25 g ciocolata maruntita,
  • 25 g stafide,
  • 50 g migdale macinate,
  • 1 lingura rom.
  • In plus: 200 g ciocolata de menaj,
  • zahar pentru pudrat.

Mod de preparare

Se pun pe planseta faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie si oul, se freaca mai intai intre palme, dupa care se framanta, se strange aluatul intr-o bila, se acopera cu o folie de plastic si se tine o ora la frigider. Se incinge cuptorul la 200gr.C.

Se spala merele, se curata de coaja, se indeparteaza partea lemnoasa, se taie cubulete, se stropesc cu zeama de lamaie si se incorporeaza in aluat, impreuna cu ciocolata, stafidele, migdalele si romul.

Se intinde aluatul pe o tava tapetata cu hartie si se coace - circa 10 minute - in cuptorul incins (pe sina din mijloc).

Se topeste ciocolata de menaj pe baia de aburi, se orneaza prajitura si se presara, la sfarsit, cu zahar pudra. (Se poate orna, eventual, cu stelute de martipan).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc