Se pun pe planseta faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie si oul, se freaca mai intai intre palme, dupa care se framanta, se strange aluatul intr-o bila, se acopera cu o folie de plastic si se tine o ora la frigider. Se incinge cuptorul la 200gr.C.
Se spala merele, se curata de coaja, se indeparteaza partea lemnoasa, se taie cubulete, se stropesc cu zeama de lamaie si se incorporeaza in aluat, impreuna cu ciocolata, stafidele, migdalele si romul.
Se intinde aluatul pe o tava tapetata cu hartie si se coace - circa 10 minute - in cuptorul incins (pe sina din mijloc).
Se topeste ciocolata de menaj pe baia de aburi, se orneaza prajitura si se presara, la sfarsit, cu zahar pudra. (Se poate orna, eventual, cu stelute de martipan).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii