autor:

» » Prajituri

Prajitura cu mere si crumble cu nuca

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 90 gr de unt, 1 ou, 2 linguri lapte, 3 linguri zahar, un praf de sare, 1 lingurita rasa praf de copt, 200-250 gr faina, coaja rasa de lamaie, , Umplutura:, , 1,3 kg mere, 4 linguri zahar, 1 lingurita de scortisoara, 2-3 linguri ulei, 1 varf de lingurita anason macinat, o mana miez de nuca, zahar pentru pudrat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Incepem cu umplutura:
Spalam merele, le decojim, le trecem prin razatoarea mare si le stoarcem putin intre maini.
Intr-o cratita punem uleiul, merele rase, zaharul si le transferam pe foc.
Lasam sa scada bine toata zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara si anason macinat.
Dam deoparte sa se racoreasca putin.
Aluatul:
Intr-un bol amestecam untul, oul, laptele si zaharul.
Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de sare, praful de copt, apoi incorporam faina, treptat.
Vom obtine o bila de aluat foarte usor de lucrat.
Rupem 3/4 din aluat, intindem o foaie subtire si o asezam intr-o tava rotunda, eu am folosit o tava de tarta.
Tapetam bine si peretii tavii cu aluat, punem umplutura si o nivelam.
Miezul de nuca il taiem marunt.
Restul de aluat il punem in robot cu o lingura de faina pentru a obtine niste firimituri pe care le amestecam cu nuca taiata.
Acest amestec il presaram peste mere.
Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste frumos deasupra.
O scoatem sa se racoresca cand este gata, apoi o pudram cu zahar.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crumble cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 90 gr de unt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 200-250 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 1,3 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 varf de lingurita anason macinat
  • o mana miez de nuca
  • zahar pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Präjitura integrala cu visine