autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere si crumble cu nuca

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 90 gr de unt, 1 ou, 2 linguri lapte, 3 linguri zahar, un praf de sare, 1 lingurita rasa praf de copt, 200-250 gr faina, coaja rasa de lamaie, , Umplutura:, , 1,3 kg mere, 4 linguri zahar, 1 lingurita de scortisoara, 2-3 linguri ulei, 1 varf de lingurita anason macinat, o mana miez de nuca, zahar pentru pudrat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Incepem cu umplutura:
Spalam merele, le decojim, le trecem prin razatoarea mare si le stoarcem putin intre maini.
Intr-o cratita punem uleiul, merele rase, zaharul si le transferam pe foc.
Lasam sa scada bine toata zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara si anason macinat.
Dam deoparte sa se racoreasca putin.
Aluatul:
Intr-un bol amestecam untul, oul, laptele si zaharul.
Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de sare, praful de copt, apoi incorporam faina, treptat.
Vom obtine o bila de aluat foarte usor de lucrat.
Rupem 3/4 din aluat, intindem o foaie subtire si o asezam intr-o tava rotunda, eu am folosit o tava de tarta.
Tapetam bine si peretii tavii cu aluat, punem umplutura si o nivelam.
Miezul de nuca il taiem marunt.
Restul de aluat il punem in robot cu o lingura de faina pentru a obtine niste firimituri pe care le amestecam cu nuca taiata.
Acest amestec il presaram peste mere.
Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste frumos deasupra.
O scoatem sa se racoresca cand este gata, apoi o pudram cu zahar.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crumble cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu morcov

Prajitura cu morcov

Se bat bine,uleiul,zaharul,ouale si zaharul vanilat;se adauga,apoi,morcovii si nucile;se amesteca

13 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mere intregi umplute cu stafide sau nuca macinata

Prajitura cu mere intregi umplute cu stafide sau nuca macinata

Trebuie sa aveti o tava ceva mai inalta, cam de 10cm. In tava mea de 20x40 imi incap 12 mere, voi

18 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 90 gr de unt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 200-250 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 1,3 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 varf de lingurita anason macinat
  • o mana miez de nuca
  • zahar pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
TARTA CU CREMA CARAMEL