autor:

blonda m1k

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu mere si crusta crocanta

Autor: blonda m1k (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: blonda m1k (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
Aluat:, , 125 g de faina, 25 g unt, un varf de cutit de drojdie, 20 g de zahar, 60 ml de lapte, un galbenus de ou, un praf de sare., , Umplutura:, , 400 g de mere acrisoare, taiate felii subtiri, 40 g de zahar, zeama de la o jumatate de lamaie, o lingura de pesmet., , Crusta crocanta:, , 50 g de faina, 30 g de unt, 30 g de zahar, un praf de scortisoara macinata.

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Aluat:

Intr-un bol, amestecati drojdia zdrobita cu laptele caldut si un praf
de zahar, pana se dizolva drojdia si zaharul. Acum framantati un
aluat din restul ingredientelor si amestecul de drojdie. Acoperiti si
lasati sa se odihneasca intr-un loc caldut, timp de 45-60 minute.

Umplutura:

Intindeti aluatul pe o tava unsa cu putin unt, dupa care asezati
deasupra feliile de mere. Presarati cu zahar si lasati inca 1/2 ora
sa creasca aluatul. Incingeti cuptorul la foc mediu-mare(180 grade ).

Crusta crocanta:

Amestecati bine ingredientele de mai sus, folosind varful degetelor,
pana se formeaza un aluat cu aspect de nisip. Presarati amestecul
peste tava cu mere si coaceti in cuptor timp de 40 min.
Dupa ce scoateti prajitura din cuptor, pudrati-o cu scortisoara si
crustati-o, pentru a forma feliile viitoare de prajitura.
Se serveste calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crusta crocanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi la cuptor

Gogosi la cuptor

Mixati oul cu zaharul. Adaugati untul topit si racit si mixati in continuare inca 1 minut. Adaugati

19 voturi    21 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura delicioasa cu visine

Prajitura delicioasa cu visine

Am mixat ouale intregi, cu zaharul si zaharul vanilat apoi am adaugat uleiul si am continuat sa mixez,apoi

33 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    O voi incerca si eu .

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    Arata tare bine. Trebuie s-o incerc saptamana care vine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Am incercat reteta si a iesit foarte gustoasa,crusta moale in interior si crocanta deasupra.Nu s-a sfaramat,a iesit ok...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      As incerca-o si eu, mie imi plac tare mult prajiturile cu mere.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Frumoasa prajitura!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Arata foarte bine si cred ca daca vii pe deasupra cu ciocolata sau nutela, sau alta crema se inmoaie si este excelenta,felicitari,am sa o fac si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Cred ca este buna...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Yammi-yammi..... Trebuie sa o incerc si eu !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Recunosc ca arata bine, dar te rog raspunde-mi se poate coace in tava dreptunghiulara?

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Se poate taia cu un cutit de paine, cu lama zimtata, reteta pare deosebita:)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Asa arata prajitura, nu se coace in tava dreptunghiulara?

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 mai 2009

      Pare sa fie buna. Am o dilema, totusi: daca crusta este crocanta, cum o tai estetic, nu se va sfarama?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125 g de faina
  • 25 g unt
  • un varf de cutit de drojdie
  • 20 g de zahar
  • 60 ml de lapte
  • un galbenus de ou
  • un praf de sare.
  • Umplutura:
  • 400 g de mere acrisoare
  • taiate felii subtiri
  • 40 g de zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o lingura de pesmet.
  • Crusta crocanta:
  • 50 g de faina
  • 30 g de unt
  • 30 g de zahar
  • un praf de scortisoara macinata.

Raporteaza reteta

Retete
de blonda m1k
Bomboane Rafaelo

Bomboane Rafaelo

Mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si

124 voturi    8 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Desteapta

Prajitura Desteapta

Untul se taie bucatele si se topeste in cateva linguri de lapte, impreuna cu zaharul, fie la foc

74 voturi    31 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Foaia : Se amesteca zaharul cu untul apoi se pune faina, se framanta pana se incorporeaza, iar

6 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O voi incerca si eu .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Inimioare dulci – ecler