Aluat:
Intr-un bol, amestecati drojdia zdrobita cu laptele caldut si un praf
de zahar, pana se dizolva drojdia si zaharul. Acum framantati un
aluat din restul ingredientelor si amestecul de drojdie. Acoperiti si
lasati sa se odihneasca intr-un loc caldut, timp de 45-60 minute.
Umplutura:
Intindeti aluatul pe o tava unsa cu putin unt, dupa care asezati
deasupra feliile de mere. Presarati cu zahar si lasati inca 1/2 ora
sa creasca aluatul. Incingeti cuptorul la foc mediu-mare(180 grade ).
Crusta crocanta:
Amestecati bine ingredientele de mai sus, folosind varful degetelor,
pana se formeaza un aluat cu aspect de nisip. Presarati amestecul
peste tava cu mere si coaceti in cuptor timp de 40 min.
Dupa ce scoateti prajitura din cuptor, pudrati-o cu scortisoara si
crustati-o, pentru a forma feliile viitoare de prajitura.
Se serveste calda sau rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii