Prajitura cu mere si crusta crocanta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere si crusta crocanta

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125 g de faina;
  • 25 g unt;
  • un varf de cutit de drojdie;
  • 20 g de zahar;
  • 60 ml de lapte;
  • un galbenus de ou;
  • un praf de sare.
  • Umplutura:
  • 400 g de mere acrisoare, taiate felii subtiri;
  • 40 g de zahar;
  • zeama de la o jumatate de lamaie;
  • o lingura de pesmet.
  • Crusta crocanta:
  • 50 g de faina;
  • 30 g de unt;
  • 30 g de zahar;
  • un praf de scortisoara macinata.

Mod de preparare

Aluat:

Intr-un bol, amestecati drojdia zdrobita cu laptele caldut si un praf

de zahar, pana se dizolva drojdia si zaharul. Acum framantati un

aluat din restul ingredientelor si amestecul de drojdie. Acoperiti si

lasati sa se odihneasca intr-un loc caldut, timp de 45-60 minute.

Umplutura:

Intindeti aluatul pe o tava unsa cu putin unt, dupa care asezati

deasupra feliile de mere. Presarati cu zahar si lasati inca 1/2 ora

sa creasca aluatul. Incingeti cuptorul la foc mediu-mare(180 grade ).

Crusta crocanta:

Amestecati bine ingredientele de mai sus, folosind varful degetelor,

pana se formeaza un aluat cu aspect de nisip. Presarati amestecul

peste tava cu mere si coaceti in cuptor timp de 40 min.

Dupa ce scoateti prajitura din cuptor, pudrati-o cu scortisoara si

crustati-o, pentru a forma feliile viitoare de prajitura.

Se serveste calda sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise