Reteta postata pe: 05 aprilie 2011
Ingrediente
- 5 oua, - 100 ml ulei, - 100 ml lapte, - 2 cani faina, - 2 cani zahar, - scortisoara, - 5-6 mere, - 1 plic zahar vanilat, - 1 plic praf de copt, - 200 ml frisca lichida
Dificultate: Medie | Timp: 1h 40 min
Mod de preparare
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat f bine cu 1,5 cani de zahar, uleiul si laptele. Dupa ce se dizolva zaharul se aduga faina, praful de copt si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se amesteca pana se omogenizeaza si dupa aceea se toarna compozitia intr o tava cu margini inalte unsa cu ulei.
Se incinge cuptorul. Se baga tava.
In acest timp se curata merele de coaja, se rad si se calesc cu putin ulei, scortisoara si jumatatea de cana de zahar ramasa.
Cand aluatul s-a inchegat si este aproape gata, se aseaza uniform merele si se mai lasa la cuptor 5-10 minute.
Se pregateste frisca, ce se va pune peste prajitura dupa ce s-a racit.
Se decoreaza cu ciocolata rasa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si frisca" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii grosute. Se unge bine cu unt o tava, apoi se
2 voturi
0 comentarii
1h 15 min
Blatul:
Curatam merele, perele si le taiem cuburi potrivite.
Tapetam cu hartie o tava de 20/24
10 voturi
0 comentarii
1h 20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Vali_Boldi (Bucatar) , 03 ianuarie 2015
fffbuna
AdeLyna (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2014
siplu de facut si gustoasa!
nicoleta mocanu , 13 noiembrie 2014
foarte buna
Mirela_Sporeanu (Bucatar) , 26 octombrie 2014
foarte buna aceasta prajitura
Gabriela Ilie , 18 octombrie 2014
Este foarte buna si usor de preparat.
Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2014
Arata minunat si prajiturile cu fructe sunt preferate,multumesc de reteta.
ionela pruteanu , 23 septembrie 2014
Arata foarte bine
mira (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013
foarte buna cu frisca.
Florin Si ANda Ursu , 26 noiembrie 2013
Aratã delicios
Cristina Cacovean , 20 octombrie 2013
da este foarte buna daca se pune si vanilie in frisca
Monica Blas , 20 octombrie 2013
FT GUSTOS
Geanina Irina Sarghi , 07 octombrie 2013
Este foarte buna si usor de preparat.
Diana Sirghi , 07 octombrie 2013
O sa incerc reteta, imi dau seama , numai dupa ce am citit-o, ce buna poate sa fie!
Nicolae Si Claudia Bumb , 05 octombrie 2013
Este o prajitura foarte buna.
Monica Harosa Monica , 05 octombrie 2013
foarte buna
COSTEO (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2013
Buna!!!
Rodica Salupa , 10 iunie 2013
Este o prajitura foarte buna si usor de pregatit!
mia (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011
Ce bine arata si cred ca si foarte gustoasa........salvat*****
Sidy (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011
Waw ce bunatateeeeeeeeeeeeee.....!!! Minunata .
kamkrys75 (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011
Foarte fina si pufoasa!!!
mirey (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011
O prajitura grozava.Cu siguranta este foarte gustoasa! Trebuie incercata neaparat.SALVAT!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011
Trebuie sã fac si eu, aratã irezistibil de yummy!!! Minunat:)
sorina gabriela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011
Mmmmm bunuta si foarte usor de facut :) !!!! Felicitari *****
raluka (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011
mm..ce buun...vreau si eu!!!!
sapunaru laura (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011
YUMMI,YUMMI !!! SINCER,NU MA OMOR DUPA PRAJITURA CU MERE,DAR ASA CU FRISCA,AS MANCA...TOATA TAVA !!! ARATA BINEEEE !