autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mere si gem de gutui

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Ingrediente
Pentru 2 foi:, , 20 linguri sucul de la mere(daca nu va ajunge din merele scurse,completati cu apa minerala), 20 linguri ulei, 20 linguri zahar, 1 praf de copt, coaja de lamaie, faina cat cuprinde(sa iese un aluat tare si nelipicios), , Umplutura:, , 1,2 kg mere, 1 borcan gem gutui, un praf scortisoara, 5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 3-4 linguri ulei, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Prima data pregatim umplutura:
Merele le spalam si le curatam de coaja.
Le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul.
Intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei, punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat.
Le lasam pe foc ,cat sa le prajim putin.
Cand sunt gata ,le luam de pe aragaz si le lasam putin la racorit.
Aluatul:
Amestecam 20 linguri suc de la mere(sau apa minerale) cu uleiul si zaharul.
Batem cu un tel pana se topeste zaharul, apoi adaugam praful de copt si coaja de portocala rasa.
La urma adaugam faina treptat,pana obtinem aluatul dorit.
Pe masa de lucru presaram putina faina.
Rupem jumatate din aluat si intindem o foaie.
Luam o tava mai mare de aragaz si o ungem cu margarina.
Punem prima foaie si o intepam cu o furculita.
Merele le amestecam cu gemul de gutui,si le intindem peste prima foaie.
Facem si cea de a 2 a foaie si o intindem peste umplutura.
O intepam si pe acesta cu furculita.
Dam tava in cuptorul incins,la o tamperatura potrivita,pana prajitura este coapta.
Cand e gata o scoatem din cuptor,o pudram cu zahar si o lasam sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gem de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert cu mere si gem de cirese

Desert cu mere si gem de cirese

Merele se spala,se taie dupa bunul plac al fiecaruia fie in rondele,fasii sau cubulete( eu am ales

3 voturi    16 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec Cu Lichior De Oua

Chec Cu Lichior De Oua

Separati ouale si mixati albusurile cu zaharul pana ce devin pufoase si lucioase. Intr-un bol

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 22 iulie 2015

    Multumesc Bety!

  • Fara foto

    bety , 22 iulie 2015

    Foate buna

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2013

    Va multumesc mult. Este o prajitura foarte buna!

    • Fara foto

      Persida Pavel , 25 octombrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Zigmund Guy , 28 septembrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Elizabet Klein Stern , 28 septembrie 2013

      pare delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 foi:
  • 20 linguri sucul de la mere(daca nu va ajunge din merele scurse,completati cu apa minerala)
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • faina cat cuprinde(sa iese un aluat tare si nelipicios)
  • Umplutura:
  • 1,2 kg mere
  • 1 borcan gem gutui
  • un praf scortisoara
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3-4 linguri ulei
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Bety!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Coronite cu ricotta