autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mere si gem de gutui

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Ingrediente
Pentru 2 foi:, , 20 linguri sucul de la mere(daca nu va ajunge din merele scurse,completati cu apa minerala), 20 linguri ulei, 20 linguri zahar, 1 praf de copt, coaja de lamaie, faina cat cuprinde(sa iese un aluat tare si nelipicios), , Umplutura:, , 1,2 kg mere, 1 borcan gem gutui, un praf scortisoara, 5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 3-4 linguri ulei, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Prima data pregatim umplutura:
Merele le spalam si le curatam de coaja.
Le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul.
Intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei, punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat.
Le lasam pe foc ,cat sa le prajim putin.
Cand sunt gata ,le luam de pe aragaz si le lasam putin la racorit.
Aluatul:
Amestecam 20 linguri suc de la mere(sau apa minerale) cu uleiul si zaharul.
Batem cu un tel pana se topeste zaharul, apoi adaugam praful de copt si coaja de portocala rasa.
La urma adaugam faina treptat,pana obtinem aluatul dorit.
Pe masa de lucru presaram putina faina.
Rupem jumatate din aluat si intindem o foaie.
Luam o tava mai mare de aragaz si o ungem cu margarina.
Punem prima foaie si o intepam cu o furculita.
Merele le amestecam cu gemul de gutui,si le intindem peste prima foaie.
Facem si cea de a 2 a foaie si o intindem peste umplutura.
O intepam si pe acesta cu furculita.
Dam tava in cuptorul incins,la o tamperatura potrivita,pana prajitura este coapta.
Cand e gata o scoatem din cuptor,o pudram cu zahar si o lasam sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gem de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Masa de fructe pt copii mofturosi

Masa de fructe pt copii mofturosi

Intrun bol razuim merele spalate, curatate, banana decojita, apoi biscuitii. Le amestecam toate bine

6 voturi    10 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Fondant

Fondant

1.se dizolva zaharul in apa 2. se fierbe avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 22 iulie 2015

    Multumesc Bety!

  • Fara foto

    bety , 22 iulie 2015

    Foate buna

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2013

    Va multumesc mult. Este o prajitura foarte buna!

    • Fara foto

      Persida Pavel , 25 octombrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Zigmund Guy , 28 septembrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Elizabet Klein Stern , 28 septembrie 2013

      pare delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 foi:
  • 20 linguri sucul de la mere(daca nu va ajunge din merele scurse,completati cu apa minerala)
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • faina cat cuprinde(sa iese un aluat tare si nelipicios)
  • Umplutura:
  • 1,2 kg mere
  • 1 borcan gem gutui
  • un praf scortisoara
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3-4 linguri ulei
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Bety!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi braziliene