Prima data pregatim umplutura:
Merele le spalam si le curatam de coaja.
Le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul.
Intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei, punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat.
Le lasam pe foc ,cat sa le prajim putin.
Cand sunt gata ,le luam de pe aragaz si le lasam putin la racorit.
Aluatul:
Amestecam 20 linguri suc de la mere(sau apa minerale) cu uleiul si zaharul.
Batem cu un tel pana se topeste zaharul, apoi adaugam praful de copt si coaja de portocala rasa.
La urma adaugam faina treptat,pana obtinem aluatul dorit.
Pe masa de lucru presaram putina faina.
Rupem jumatate din aluat si intindem o foaie.
Luam o tava mai mare de aragaz si o ungem cu margarina.
Punem prima foaie si o intepam cu o furculita.
Merele le amestecam cu gemul de gutui,si le intindem peste prima foaie.
Facem si cea de a 2 a foaie si o intindem peste umplutura.
O intepam si pe acesta cu furculita.
Dam tava in cuptorul incins,la o tamperatura potrivita,pana prajitura este coapta.
Cand e gata o scoatem din cuptor,o pudram cu zahar si o lasam sa se raceasca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii