Prajitura cu mere si gutui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere si gutui

Ingrediente

  • - 4 oua
  • - 250 gr zahar
  • - 250 gr faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 100 ml ulei
  • - 3 linguri apa fierbinte
  • - un varf de sare
  • - 800 gr mere
  • - 300 gr gutui (o gutuie mare)
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - coaja rasa de la o portocala
  • - 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir
  • Glazura: o glazura de ciocolata si una de caramel de la dr. Oetker.
  • Nuci maruntite pt ornat.

Mod de preparare

Fructele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare mare. Se storc de suc apoi adaugam coaja rasa de la lamaie si portocala si mixul de condimente si amestecam bine.

Separat pregatim blatul: separam albusurile de galbenus, batem spuma albusurile cu un varf de sare, adaugam zaharul mixand in continuare. Galbenusurile le frecam cu zaharul vanilat si praful de copt si le adaugam peste albusurile batute spuma. Adaugam apoi uleiul, cele 3 linguri de apa fierbinte si apoi la final faina treptat mixand incet sau cu o lingura amestecam.

Adaugam la aceasta compozitie fructele aromate amestecand usor pana se incorporeaza totul.

Punem in tava tapetata si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 grade timp de 40-45 min. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Lasam prajitura sa se raceasca turnam apoi glazura si nivelam frumos.Oornam cu nuci maruntite.

Punem la frigider timp de 2 ore si apoi putem servi o prajitura plina de arome de iarna :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise