Prajitura cu mere si migdale

Timp pregatire
2 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 5 mere,
  • 125 g migdale taiate felii,
  • 160 g faina,
  • 160 g zahar pudra,
  • 100 g unt,
  • 4 linguri lapte,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 oua mari.

Mod de preparare

Se lasa untul sa se topeasca pe foc slab, se unge cu el o forma de jena (sau de pamant), pastrandu-se cel care prisoseste, si se baga forma la frigider. Se incinge cuptorul la 180°C. Se curata merele, se taie in patru si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele. Intr-un castron se amesteca bine ouale cu zaharul, pana ce devin spumoase, dupa care se incorporeaza untul topit si laptele. Se adauga faina, praful de copt si la urma 80 g de felii de migdale, amestecand intruna. Se asaza bucatile de mar (in forma de stea) pe fundul formei si peste ele se toarna aluatul. Se presara migdalele ramase si se baga prajitura la cuptor. Se coace 30 de minute, urmarind din cand in cand sa nu se arda la suprafata. Prajitura nu se rastoarna, se serveste calduta sau rece - eventual cu inghetata de vanilie sau cu orice fel de sos dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise