Prajitura cu mere si nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere si nuca

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 5 linguri de zahar
  • 1 kg de mere
  • 200 gr nuca tocata
  • scortisoara

Mod de preparare

Se dau merele prin razatoare si se pun la calit cu zaharul si scortisoara. Se lasa la racit si se incinge cuptorul, iar intre timp pregatim aluatul. Se bat ouale cu zaharul, uleiul si praful de sare pana se obtine un aluat cremos.

Se amesteca praful de copt cu faina si se toarna in ploaie peste crema de oua. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna jumatate din aluat peste care se presara jumatate din nuca si se introduce la cuptor.

Se lasa 15 minute la copt dupa care se pun merele peste blatul semicopt si se imbraca cu restul de aluat si se presara si nuca ramasa. Se lasa pana se rumeneste si se testeaza cu scobitoare daca s-a copt. Se lasa la racit si se taie dupa preferinta.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise