Ingrediente
400 g margarina, 400g zahar, 200g nuca macinata, 400g faina, 1 praf de copt, 4 oua, 5 mere medii, 1 lingurita scortisoara pudra, 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie de la dr. Oetker
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
4 voturi
Mod de preparare
Separat in alt bol amestecam faina cu praf-ul de copt si nuca macinata. Amestecam cele doua compozitii pana optinem una cremoasa.
Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam.
Curatam merele de coaja si cotor, le taiem in doua, le crestam (vezi poza) si le asezam peste aluat, inpingandu-le usor in compozitie. Deasupra presaram pudra de scortisoara.
Dam tava in cuptorul dinainte incalzit si coacem prajitura la 180* timp de 50’.
Cand se raceste, presaram deasupra cu zahar pudra, portionam si servim.
Pofta buna !