Punem in bol-ul mixerului, margarina (la temperature camerei), cu zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul. Adaugam pe rand si ouale.
Separat in alt bol amestecam faina cu praf-ul de copt si nuca macinata. Amestecam cele doua compozitii pana optinem una cremoasa.
Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam.
Curatam merele de coaja si cotor, le taiem in doua, le crestam (vezi poza) si le asezam peste aluat, inpingandu-le usor in compozitie. Deasupra presaram pudra de scortisoara.
Dam tava in cuptorul dinainte incalzit si coacem prajitura la 180* timp de 50’.
Cand se raceste, presaram deasupra cu zahar pudra, portionam si servim.
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii