autor:

andraconstantinescu

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Prajitura cu mere si nuci, de post

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2016

Ingrediente
Aluat prajitura:, 4 cani de mere rase (1100 g), o cana de nuca taiata grosier (170 g), 3 cani zahar (900 g), 3 cani faina (660 g), un praf de copt (10 g), o lingurita de scortisoara macinata (3 g)., Sirop:, 20 linguri zahar (rase), 20 linguri apa, o lingura cacao (cu varf), doua linguri ulei., Dimensiune tava: 27/37 cm.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate si taiate grosier, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron mare se pun toate ingredientele in ordinea in care au fost prezentate si se amesteca cu mana pana cand se omogenizeaza totul.

Se unge o tava cu ulei si se toarna compozitia obtinuta in ea, apoi se introduce la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos si trece de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se portioneaza.

Pentru sirop, se amesteca toate ingredientele prezentate si se pun la foc pana cand dau in clocote. Siropul fierbinte se toarna peste prajitura si se lasa sa patrunda in ea si sa se raceasca, apoi se poate servi.

Optional, prajitura se poate orna cu bucatele de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuci, de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Paste din orez cu sparanghel

Paste din orez cu sparanghel

Pastele de orez se pun in apa cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se

0 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de post
Mancarica de gutui - de post

Mancarica de gutui - de post

Gutuile se spala,se curata de coaja si se taie pe jumatate pentru a se scoate casuta cu seminte.Apoi

4 voturi    4 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat prajitura:
  • 4 cani de mere rase (1100 g)
  • o cana de nuca taiata grosier (170 g)
  • 3 cani zahar (900 g)
  • 3 cani faina (660 g)
  • un praf de copt (10 g)
  • o lingurita de scortisoara macinata (3 g).
  • Sirop:
  • 20 linguri zahar (rase)
  • 20 linguri apa
  • o lingura cacao (cu varf)
  • doua linguri ulei.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

12 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chec de post in trei culori Chec de post in trei culori

Într-un castron se adauga toate ingredientele, zahărul, uleiul, apa, făina, praful copt, zahărul vanilinat şi mixăm toate

0 voturi    0 comentarii
50h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva de grau fiert Cum se face coliva de grau fiert

Cum se face coliva de grau fiert Graul se pune la muiat pentru cateva ore, apoi se asaza intr-o oala mai mare, se acopera cu 4 cesti

4 voturi    2 comentarii
3h
Retete de post
Foietaj cu mar, nuca si miere