Prajitura cu mere si nuci, de post

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere si nuci, de post

Ingrediente

  • Aluat prajitura:
  • 4 cani de mere rase (1100 g);
  • o cana de nuca taiata grosier (170 g);
  • 3 cani zahar (900 g);
  • 3 cani faina (660 g);
  • un praf de copt (10 g);
  • o lingurita de scortisoara macinata (3 g).
  • Sirop:
  • 20 linguri zahar (rase);
  • 20 linguri apa;
  • o lingura cacao (cu varf);
  • doua linguri ulei.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.

Mod de preparare

Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate si taiate grosier, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron mare se pun toate ingredientele in ordinea in care au fost prezentate si se amesteca cu mana pana cand se omogenizeaza totul.

Se unge o tava cu ulei si se toarna compozitia obtinuta in ea, apoi se introduce la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos si trece de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se portioneaza.

Pentru sirop, se amesteca toate ingredientele prezentate si se pun la foc pana cand dau in clocote. Siropul fierbinte se toarna peste prajitura si se lasa sa patrunda in ea si sa se raceasca, apoi se poate servi.

Optional, prajitura se poate orna cu bucatele de nuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise