autor:

andraconstantinescu

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Prajitura cu mere si nuci, de post

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2016

Ingrediente
Aluat prajitura:, 4 cani de mere rase (1100 g), o cana de nuca taiata grosier (170 g), 3 cani zahar (900 g), 3 cani faina (660 g), un praf de copt (10 g), o lingurita de scortisoara macinata (3 g)., Sirop:, 20 linguri zahar (rase), 20 linguri apa, o lingura cacao (cu varf), doua linguri ulei., Dimensiune tava: 27/37 cm.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate si taiate grosier, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron mare se pun toate ingredientele in ordinea in care au fost prezentate si se amesteca cu mana pana cand se omogenizeaza totul.

Se unge o tava cu ulei si se toarna compozitia obtinuta in ea, apoi se introduce la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos si trece de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se portioneaza.

Pentru sirop, se amesteca toate ingredientele prezentate si se pun la foc pana cand dau in clocote. Siropul fierbinte se toarna peste prajitura si se lasa sa patrunda in ea si sa se raceasca, apoi se poate servi.

Optional, prajitura se poate orna cu bucatele de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuci, de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Supa crema de linte (specific arabesc)

Supa crema de linte (specific arabesc)

Lintea se curata si se spala. In oala de presiune (se poate si oala normala), se prajeste ceapa

31 voturi    17 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura de post cu dulceata

Prajitura de post cu dulceata

Amestecam siropul cu zaharul, adaugam apoi uleiul, aromele si faina.Omogenizam foarte bine. Impartim

7 voturi    2 comentarii
50 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat prajitura:
  • 4 cani de mere rase (1100 g)
  • o cana de nuca taiata grosier (170 g)
  • 3 cani zahar (900 g)
  • 3 cani faina (660 g)
  • un praf de copt (10 g)
  • o lingurita de scortisoara macinata (3 g).
  • Sirop:
  • 20 linguri zahar (rase)
  • 20 linguri apa
  • o lingura cacao (cu varf)
  • doua linguri ulei.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

15 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata orientala