Ungeti cu unt o forma de prajituri si bagati-o 15 minute la frigider. Pudrati-i interiorul cu doua lingurite de faina amestecate cu o lingurita de zahar.
Porniti cuptorul.
Preparati aluatul: amestecati untul inmuiat dinainte cu zaharul si cu zaharul vanilat pana cand se transforma in crema. Adaugati ouale, unul cate unul. (Asteptati pana ce amestecul devine neted si cremos, inainte de a pune celalalt ou.) Incorporati smantana, romul, nucile macinate sau date pe razatoarea mica, praful de copt amestecat cu faina, scortisoara si coaja de portocala rasa fin.
Curatati merele. Taiati-le in sferturi. Scoateti-le casuta si semintele. Taiati-le in feliute foarte subtiri. Adaugati-le in compozitie si amestecati repede.
Varsati amestecul in forma, bagati-o la cuptor si lasati-o sa se coaca 45-50 de minute. Cand prajitura e coapta, scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca pe un gratar. Se poate adauga si frisca.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii