Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinandu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa sa creasca, apoi se imparte in doua si se intind foi de marimea tavii in care se coace prajitura.
Merele se curata de coaja si de simburi si se taie rondele nu prea groase. Tava se unge bine cu unt, se pudreaza cu faina, apoi se aseaza prima foaie de aluat, se inteapa din loc in loc cu o furculita (ca sa se poata coace bine), se presara cu zahar, se aseaza merele, se presara cu scortisoara si zahar, apoi se acopera cu a doua foaie, care, ca si prima, se inteapa din loc in loc cu furculita. Se da tava la cuptor la foc potrivit.
In cca. 30-35 minute, prajitura este coapta. Se taie calda, se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii