Se-ncinge cuptorul la 200°C. Se unge si se infaineaza o forma de tarta (de preferinta, cu pereti detasabili). Se spala merele, se curata de coaja si de partea lemnoasa si se taie lamele, pastrandu-se cateva coji. Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu zaharul pana ce se albesc, dupa care se adauga faina, praful de copt, untul topit, feliile de mar si migdalele, amestecand bine. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitie, care se toarna in forma si se baga la cuptor. Se coace mai intai 10 minute, se reduce caldura la 160°C si se mai lasa circa 30 de minute. - Se pun la fiert 100 ml apa cu zaharul pentru sirop, sofranul si cojile de mar puse deoparte si se lasa 5 minute. Se scoate prajitura din forma, se lasa sa se raceasca, se asaza pe un platou, se toarna peste ea siropul si se serveste dupa ce s-a patruns bine de tot.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii