autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere si sos cu sofran

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 2 mere mari, , 120 g zahar, , 4 oua, , 200 g unt topit + 1 bucatica cat o nuca, , 120 g faina, , 100 g migdale macinate (pudra), , 1/2 plic praf de copt., Pentru sirop: 100 g zahar, , putin sofran pulbere.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200°C. Se unge si se infaineaza o forma de tarta (de preferinta, cu pereti detasabili). Se spala merele, se curata de coaja si de partea lemnoasa si se taie lamele, pastrandu-se cateva coji. Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu zaharul pana ce se albesc, dupa care se adauga faina, praful de copt, untul topit, feliile de mar si migdalele, amestecand bine. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitie, care se toarna in forma si se baga la cuptor. Se coace mai intai 10 minute, se reduce caldura la 160°C si se mai lasa circa 30 de minute. - Se pun la fiert 100 ml apa cu zaharul pentru sirop, sofranul si cojile de mar puse deoparte si se lasa 5 minute. Se scoate prajitura din forma, se lasa sa se raceasca, se asaza pe un platou, se toarna peste ea siropul si se serveste dupa ce s-a patruns bine de tot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si sos cu sofran" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si nuca

Prajitura cu mere si nuca

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina.

5 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu cirese

Placinta cu cirese

1. Se amesteca faina cu 2 linguri zahar.Se adauga untul/margarina si se amesteca pana ce compozitia

2 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 2 mere mari
  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g unt topit + 1 bucatica cat o nuca
  • 120 g faina
  • 100 g migdale macinate (pudra)
  • 1/2 plic praf de copt.
  • Pentru sirop: 100 g zahar
  • putin sofran pulbere.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Trigoane cu mere