autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere si sos cu sofran

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 2 mere mari, , 120 g zahar, , 4 oua, , 200 g unt topit + 1 bucatica cat o nuca, , 120 g faina, , 100 g migdale macinate (pudra), , 1/2 plic praf de copt., Pentru sirop: 100 g zahar, , putin sofran pulbere.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200°C. Se unge si se infaineaza o forma de tarta (de preferinta, cu pereti detasabili). Se spala merele, se curata de coaja si de partea lemnoasa si se taie lamele, pastrandu-se cateva coji. Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu zaharul pana ce se albesc, dupa care se adauga faina, praful de copt, untul topit, feliile de mar si migdalele, amestecand bine. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitie, care se toarna in forma si se baga la cuptor. Se coace mai intai 10 minute, se reduce caldura la 160°C si se mai lasa circa 30 de minute. - Se pun la fiert 100 ml apa cu zaharul pentru sirop, sofranul si cojile de mar puse deoparte si se lasa 5 minute. Se scoate prajitura din forma, se lasa sa se raceasca, se asaza pe un platou, se toarna peste ea siropul si se serveste dupa ce s-a patruns bine de tot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si sos cu sofran" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu jeleu de piersici

Prajitura cu jeleu de piersici

Pregatim o tava cu dimensiune de 30X25 cm pe care o tapetam cu hartie de copt, si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Turta dulce cu cacao

Turta dulce cu cacao

Se cerne faina impreuna cu condimentele, cacao si praful de copt. Se adauga untul taiat bucatele

5 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 2 mere mari
  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g unt topit + 1 bucatica cat o nuca
  • 120 g faina
  • 100 g migdale macinate (pudra)
  • 1/2 plic praf de copt.
  • Pentru sirop: 100 g zahar
  • putin sofran pulbere.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Stelute cu scortisoara