Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine ca pentru bezea. Urmeaza galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.Amestecam apa minerala cu uleiul si turnam peste compozitie in fir subtire si mixand in acelasi timp. La sfarsit,faina amestecata cu praful de copt.
Merele le curatam si le taiem felii.Presaram cu zahar si scortisoara. Aluatul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,iar deasupra repartizam feliile de mar. Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste,in jur de 35 de minute.
Sos:
Cacaoa o amestecam cu zaharul si o \"desfacem\" cu apa. Punem vasul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam si untul.Mai dam cateva clocote si lasam la racit.
Dupa ce s-a copt prajitura,o lasam la racit in tava dupa care o portionam. Servim cu sos de ciocolata.
Daca turnati tot sosul peste prajitura,aceasta se va insiropa putin cu acesta si va fi o minune. ;)

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii