autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere si sos de ciocolata

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:, 5 oua, 100 g zahar, 5 linguri apa minerala, 5 linguri ulei, 100 g faina, 1 praf de copt, esenta de vanilie, , Pentru umplutura avem nevoie de:, 4-5 mere, 4 linguri zahar, 2 lingurite scortisoara, , Sosul de ciocolata:, 4 linguri cacao, 2 linguri zahar, 50 g unt, 1 pahar apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine ca pentru bezea. Urmeaza galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.Amestecam apa minerala cu uleiul si turnam peste compozitie in fir subtire si mixand in acelasi timp. La sfarsit,faina amestecata cu praful de copt.

Merele le curatam si le taiem felii.Presaram cu zahar si scortisoara. Aluatul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,iar deasupra repartizam feliile de mar. Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste,in jur de 35 de minute.

Sos:
Cacaoa o amestecam cu zaharul si o \"desfacem\" cu apa. Punem vasul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam si untul.Mai dam cateva clocote si lasam la racit.

Dupa ce s-a copt prajitura,o lasam la racit in tava dupa care o portionam. Servim cu sos de ciocolata.

Daca turnati tot sosul peste prajitura,aceasta se va insiropa putin cu acesta si va fi o minune. ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
chec cu nuca si portocale

chec cu nuca si portocale

-se freaca ouale cu zaharul,zaharul vanilat,dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza. -se

6 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Chouxuri insiropate din aluat dospit

Chouxuri insiropate din aluat dospit

Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul apoi se adauga uleiul.Se toarna intercalat laptele caldut cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 4-5 mere
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • Sosul de ciocolata:
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 pahar apa

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

58 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Turte scutecele lui Isus