Ingrediente
Blat:, 100 gr unt, 100 gr zahar, 120 gr faina, 2 oua, 1 lingurita praf de copt, , Umplutura:, 4 mere, 1 lamaie, 50 gr zahar, 50 gr stafide brune, 50 gr nuca de cocos, 10 gr unt, unt pentru uns tava
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
4 voturi
Mod de preparare
Cat timp s-au calit merele am pregati blatul, am mixat untul cu zaharul spuma, apoi am adaugat pe rand ouale, mixand foarte bine dupa fiecare. Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Tava se unge cu unt si se toarna compozitia de blat, se intinde cu ajutorul unei linguri ( la Simona erau albusurile batute separat , eu nu am mai procedat asa).
Intr-un final am adaugat umplutura de mere cu stafide si am presarat cu nuca de cocos.
Am copt in cuptorul incins cca 30-40 min, pana ce s-a rumenit deasupra si a trecut testul scobitori.
Se portioneaza dupa racire, eu nu am mai avut rabdare, era calduta cand am taiat-o :) prea bine mirosea :)))
Pofta dulce!! Merci Simona!!