autor:

Adela Zilahi

» » Prajituri

Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2012

Ingrediente
Blat:, 100 gr unt, 100 gr zahar, 120 gr faina, 2 oua, 1 lingurita praf de copt, , Umplutura:, 4 mere, 1 lamaie, 50 gr zahar, 50 gr stafide brune, 50 gr nuca de cocos, 10 gr unt, unt pentru uns tava

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

In primul rand , eu am procedat putin altfel la umplutura, am curatat merele, am scos cotorul si samburii, apoi am taiat felii nu foarte subtiri si le-am pus intr-o cratita. Am ras lamaia de coaja si am stors de zeama, apoi am adaugat la mere. Am adaugat zaharul, untul si stafidele spalate in apa calduta, apoi am pus pe foc incet si am lasat sa scada sucul lasat de mere.
Cat timp s-au calit merele am pregati blatul, am mixat untul cu zaharul spuma, apoi am adaugat pe rand ouale, mixand foarte bine dupa fiecare. Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Tava se unge cu unt si se toarna compozitia de blat, se intinde cu ajutorul unei linguri ( la Simona erau albusurile batute separat , eu nu am mai procedat asa).
Intr-un final am adaugat umplutura de mere cu stafide si am presarat cu nuca de cocos.
Am copt in cuptorul incins cca 30-40 min, pana ce s-a rumenit deasupra si a trecut testul scobitori.
Se portioneaza dupa racire, eu nu am mai avut rabdare, era calduta cand am taiat-o :) prea bine mirosea :)))
Pofta dulce!! Merci Simona!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitura Boema

Prăjitura Boema

Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece.Se lasă pe foc până

19 voturi    21 comentarii
2h
Prajituri
Cozonac cu trei umpluturi

Cozonac cu trei umpluturi

Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • My Fancy Cake

    My Fancy Cake (Chef de cuisine) , 23 martie 2012

    Este absolut minunata! Cred si eu ca nu ai avut rabdare sa se raceasca!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 4 mere
  • 1 lamaie
  • 50 gr zahar
  • 50 gr stafide brune
  • 50 gr nuca de cocos
  • 10 gr unt
  • unt pentru uns tava

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
My Fancy Cake

My Fancy Cake (Chef de cuisine)

Este absolut minunata! Cred si eu ca nu ai avut rabdare sa se raceasca!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tarta cu portocale si crema de vanilie