Stafidele se pun la înmuiat în puţin rom. Merele se dau pe răzătoare şi se pun la fiert împreună cu 500 ml apă si zaharul. Se ţin pe foc cam 10 minute de când încep să fiarbă. După zece minute, peste merele din cratiţă se toarnă budincile dizolvate în 100 ml apă şi se amestecă până ce compoziţia se îngroaşă. La final se adaugă stafidele scurse de rom şi scorţişoară, după gust. Punem apoi într-o tavă o folie alimentară punem un rand de biscuiti şi turnăm jumătate din crema obţinută. Urmează apoi un strat de biscuiţi, apoi restul de cremă, iar ultimul strat va fi de biscuiţi. Tava se dă la rece câteva ore, după care, prajitura se întoarce. Deasupra se poate pune frişcă sau se decorează cu fructe.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii