Prajitura cu mere(un fel de apple pie,arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere(un fel de apple pie,arab)

Ingrediente

  • Prajitura aceasta,am invatat-o,de la televizor.
  • Pentru aluat
  • -380 g de faina
  • -185 g margarina
  • -110 g de zahar pudra
  • -2 oua mici(90-100 g)
  • -coaja de la 1 lamiie
  • Pentru umplutura
  • -100-115 g de nuci tocate,nu macinate
  • -80 g unt
  • -140 g de zahar tos
  • -5-6 mere
  • -scortisoara si cuisoare,dupa gust;ambele pudra
  • Pentru uns:4-5 linguri de gem de caise.

Mod de preparare

Pentru cantitatea asta,folosesc o tava cu diametrul de 36 cm.

Pentru aluat,se amesteca margarina(moale) cu zaharul pudra;se adauga ouale,coaja de lamiie,faina si f.putina apa(de la robinet),cca 1 -2 linguri.

Se framinta,apoi se pune la frigider,pina se face umplutura:untul(80 g) se pune pe foc;cind e topit,se adauga merele(spalate,curatate,taiate in sferturi,apoi fiecare sfert,se taie felii,subtiri).

Se pune,apoi,zaharul.Se lasa totul la foc mediu,amestecind din cind in cind,pina ce zeama ,lasata de mere,se evapora.Apoi,compozitia se ia de pe foc si cind se raceste,putin,se adauga nuci,scortisoara si cuisoare.

Scoatem aluatul de la frigider;3/4 de aluat,se intinde(cu mina),intr-o tava,neunsa;aluatul se intinde,si pe marginile tavii(vezi poza),cam de 3 cm inaltime;peste aluat,se intinde gemul de caise,apoi,se pune umplutura.Se uniformizeaza,apoi,aluatul ramas(1/4) se intareste cu putina faina si se rade deasupra.

Tava se da la cuptor,la foc mediu(cuptorul se preincalzeste),cam 45 de minute.

Dupa aceea se lasa sa se raceasca,apoi se taie patrate de cca 5 cm.Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise