autor:

flori de piatra

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU MIERE

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
Blat:3 oua, 300g zahar, 2 linguri de miere, 6 linguri ulei, 6 linguri lapte, 1 praf de copt stins, 350 faina, , Sos de ciocolata:, 5 linguri lapte 125 g zahar, 1/2 pachet de unt, 2-3 linguri de cacao, , Nuca de cocos sau nuca macinata pentru ornament.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca ingredientele in ordinea scrisa pana se obtine o compozitie omogena care curge.
Tava se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune compozitia in tava si se baga la cuptor la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca si se taie bucatele in forma dorita in tava, dupa care se toarna sosul de ciocolata (caldut).
Ingredientele de la sosul de ciocolata se fierb pe foc mic.
Dupa ce sosul a intrat bine in prajitura se orneaza cu nuca de cocos sau nuca macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU MIERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu miere de albine

Prajitura cu miere de albine

Foile se prepara astfel: Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca.

7 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie

Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie

Se pun la fiert intr-o craticioara, laptele cu uleiul si zaharul, se lasa sa dea in cateva clocote,

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • Blat:3 oua
  • 300g zahar
  • 2 linguri de miere
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 1 praf de copt stins
  • 350 faina
  • Sos de ciocolata:
  • 5 linguri lapte 125 g zahar
  • 1/2 pachet de unt
  • 2-3 linguri de cacao
  • Nuca de cocos sau nuca macinata pentru ornament.

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
ALBINITA