autor:

cheche

» » Prajituri

Prajitura cu miere

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2010

Ingrediente
1 ou, 150g zahar, 50g untura, 5 linguri lapte, 3 linguri miere, o lingurita bicarbonat, 400 g faina, 1 budinca de vanilie, 500 ml lapte, 5 linguri de zahar, 1 fiola esenta de vanilie, un pachet de margarina

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

16 voturi

Mod de preparare

Oul se amesteca cu zaharul,se adauga untura,cele 5 linguri de lapte,mierea si bicarbonatul.
Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi pana se umfla de la bicarbonat.
Intr-un castron se pune faina,care se amesteca cu compozitia calduta de mai sus.
Se framanta un aluat.
Se imparte in 3 si se coc 3 foi pe dosul tavii.
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe pachet,cu laptele si cele 5 linguri de zahar si se lasa la racit.
Untul se mixeaza bine,se adauga budinca racita,putin cate putin,si esenta de vanilie.
Foile cu miere se ung cu crema de vanilie.
Deasupra se poate lasa simpla sau se orneaza cu glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de

2 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu miere si nuci

Prajitura cu miere si nuci

Framanti bine ingredientele pentru foi, pana cand obtii o compozitie mai tare. Imparti aluatul in

7 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2017

    Camelia, Simona, Alexandru : Oul se amesteca cu zaharul, se adauga untura, cele 5 linguri de lapte, mierea si bicarbonatul.

  • Fara foto

    Camelia Silvia , 25 august 2015

    unde-i mierea?

  • Fara foto

    Simona Nitu , 25 august 2015

    Bănuiesc ca se pune si mierea in compozitia pe aburi? Nu e scrisă în retetă.

    • Fara foto

      Alexandru Pap , 06 august 2015

      cand se pune mierea ca nu ati specificat sau nu mai spuneti prajitura cu miere

    • Fara foto

      AdeLyna Țudic , 06 august 2015

      mmm...trebuie sa fie buna prajiturica asta...simplu de facut...am sa o incerc si eu :)

    • Fara foto

      Marioara Gal , 06 august 2015

      W a w

    • Fara foto

      Miere olteneasca , 10 martie 2015

      reteta testata cu mierea noastra

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Foarte aromata si aspectuoasa!

    • cheche

      cheche (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Nu ma deranjeaza deloc,d-na Burdulea.eu imi cer scuze ca nu am mentionat acest detaliu.tava pe care am copt foile are dimensiunile de 28/38,este o tava pe care am primit-o la achizionarea aragazului.secretul retetei este sa intindeti cat mai bine foile,sa nu iasa prea groase.dar oricum...depinde de preferintele fiecaruia.ma bucur ca ati salvat reteta mea,sper sa o incercati cat mai curand si sa ma anuntati cum v-a iesit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 ou
  • 150g zahar
  • 50g untura
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri miere
  • o lingurita bicarbonat
  • 400 g faina
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un pachet de margarina

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

24 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Camelia, Simona, Alexandru : Oul se amesteca cu zaharul, se adauga untura, cele 5 linguri de lapte, mierea si bicarbonatul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kürtös Kolak (ca la Cluj)