foi
intr-o cratita se pune pe foc sa fiarba zaharul, mierea, laptele, margarina, amoiacul si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie, oul batut cu puțina zeama de lamaie, zahar vanilat.
se fierbe pe foc cinci minute pana capata o culoare maronie. se ia de pe foc se racește puțin, nu prea tare și se pune faina circa trei cani. faina se pune treptat amestecand cu lingura. se mai adauga faina cat trebuie pentru a ieși un aluat moale bun de intins pe dosul tavii. aluatul se imparte in patru, se intind patru foi pe dosul tavii și se coc in cuptorul incins din timp la o temperatura nu foarte mare pentru a nu se arde prea repede.
crema
se fierbe laptele cu grișul. cand laptele da un clocot se pune griș in ploaie amestecand.cand e aproape fiert grișul cu lapte se adaoga zaharul și vanilia. se racește.
se orneaza pe dosul foii, prima foaie cu crema se așeaza a doua foaie se unge cu gem de caise se pune a treia foaie se unge cu crema respectiva se așeaza a patra foaie. se pastreaza prajitura pana a doua zi pentru a se intrepatrunde crema și aromele. se consuma numai a doua zi.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii