autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu miere de albine

Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
pentru foi, , 250g zahar, 2 linguri miere, 3 linguri lapte, 1/2 dintr-o margarina RAMA, 1 lingurița amoniu și 1 lingurița bicarbonat stinse cu zeama de lamaie, 1 ou amestecat cu puțina zeama de lamaiese se bate cu furculița, un pliculeț zahar vaniat, 750g faina., , pentru crema, , 500 ml lapte, 5 linguri griș, 3 linguri zahar, un pliculeț zahar vanilat,gem de caise.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

26 voturi

Mod de preparare

foi

intr-o cratita se pune pe foc sa fiarba zaharul, mierea, laptele, margarina, amoiacul si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie, oul batut cu puțina zeama de lamaie, zahar vanilat.
se fierbe pe foc cinci minute pana capata o culoare maronie. se ia de pe foc se racește puțin, nu prea tare și se pune faina circa trei cani. faina se pune treptat amestecand cu lingura. se mai adauga faina cat trebuie pentru a ieși un aluat moale bun de intins pe dosul tavii. aluatul se imparte in patru, se intind patru foi pe dosul tavii și se coc in cuptorul incins din timp la o temperatura nu foarte mare pentru a nu se arde prea repede.

crema

se fierbe laptele cu grișul. cand laptele da un clocot se pune griș in ploaie amestecand.cand e aproape fiert grișul cu lapte se adaoga zaharul și vanilia. se racește.
se orneaza pe dosul foii, prima foaie cu crema se așeaza a doua foaie se unge cu gem de caise se pune a treia foaie se unge cu crema respectiva se așeaza a patra foaie. se pastreaza prajitura pana a doua zi pentru a se intrepatrunde crema și aromele. se consuma numai a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

16 voturi    19 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu miere de albine

Prajitura cu miere de albine

Foile se prepara astfel: Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca.

7 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

26 voturi

Ingrediente

  • pentru foi
  • 250g zahar
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri lapte
  • 1/2 dintr-o margarina RAMA
  • 1 lingurița amoniu și 1 lingurița bicarbonat stinse cu zeama de lamaie
  • 1 ou amestecat cu puțina zeama de lamaiese se bate cu furculița
  • un pliculeț zahar vaniat
  • 750g faina.
  • pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri griș
  • 3 linguri zahar
  • un pliculeț zahar vanilat,gem de caise.

Raporteaza reteta

Retete
de radita semenescu
Fererro Rocher

Fererro Rocher

blat:Cu mikserul semixeaza zaharul si untul, ciocolata se topeste pe abur.Cand zaharul si untul devine

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Crema de zahar ars