Prăjitură cu miere de albine

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Prăjitură cu miere de albine

Ingrediente

  • Aluat: 400 g. făină, 3 linguri miere de albine, 6 linguri lapte, 1 ou, 1/4 pachet unt, 1 linguriţă bicarbonat stins.
  • Crema: 200 g. zahăr, 5 linguri griş, 500 ml. lapte, 1 pachet unt, esenţă vanilie; gem de caise şi nucă tocată pentru ornat.

Mod de preparare

Într-un castron aşezat pe un vas cu aburi se amestecă 1 ou cu 3 linguri miere. Se adaugă treptat cele 6 linguri lapte, untul lichid şi bicarbonatul. Acest amestec se ţine pe aburi 10 minute amestecând continuu. Se adaugă şi făina, se omogenizează iar coca rezultată se împarte în 4 foi care se coc separat pe spatele tăvii. Până se întind foile coca se ţine pe baie de aburi.

500 ml. lapte, 5 linguri griş şi esenţă de vanilie se amestecă până la răcire cu 200g. zahăr şi un pachet de unt.

După ce foile şi crema s-au răcit, se montează prăjitura iar ultima foaie se unge cu gem de caise peste care presărăm nucă tocată.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac evantai

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii
Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor