autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prăjitură cu miere de albine

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2010

Ingrediente
Aluat: 400 g. făină, 3 linguri miere de albine, 6 linguri lapte, 1 ou, 1/4 pachet unt, 1 linguriţă bicarbonat stins., , Crema: 200 g. zahăr, 5 linguri griş, 500 ml. lapte, 1 pachet unt, esenţă vanilie gem de caise şi nucă tocată pentru ornat.

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

10 voturi

Mod de preparare

Într-un castron aşezat pe un vas cu aburi se amestecă 1 ou cu 3 linguri miere. Se adaugă treptat cele 6 linguri lapte, untul lichid şi bicarbonatul. Acest amestec se ţine pe aburi 10 minute amestecând continuu. Se adaugă şi făina, se omogenizează iar coca rezultată se împarte în 4 foi care se coc separat pe spatele tăvii. Până se întind foile coca se ţine pe baie de aburi.



500 ml. lapte, 5 linguri griş şi esenţă de vanilie se amestecă până la răcire cu 200g. zahăr şi un pachet de unt.



După ce foile şi crema s-au răcit, se montează prăjitura iar ultima foaie se unge cu gem de caise peste care presărăm nucă tocată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

16 voturi    19 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu miere de albine

Prajitura cu miere de albine

Foile se prepara astfel: Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca.

7 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Craciun , 17 octombrie 2013

    Asa e , am oimis sa mentionez ca la crema se adauga zeama de la o lamaie ,(am completat in reteta de mai sus ) coaja nu mai pun de cand am auzit ca lamaile sunt tratale cu o ceara care este f. daunatoare oricat de mult si bine ai spala lamaile :)

  • Fara foto

    Maria Craciun , 17 octombrie 2013

    Asa e , am oimis sa mentionez ca la crema se adauga zeama de la o lamaie ,(am completat in reteta de mai sus ) coaja nu mai pun de cand am auzit ca lamaile sunt tratale cu o ceara care este f. daunatoare oricat de mult si bine ai spala lamaile :)

  • Fara foto

    Paula Bara , 17 octombrie 2013

    Da, o alta varianta de ''Albina'', si, gusturile sunt diferite ;)

    • Fara foto

      Viorica Gheorghe , 16 octombrie 2013

      La crema se pune o lamae(coaja si zeama)

    • Fara foto

      Hincu Loredana , 15 octombrie 2013

      Asa e , am oimis sa mentionez ca la crema se adauga zeama de la o lamaie ,(am completat in reteta de mai sus ) coaja nu mai pun de cand am auzit ca lamaile sunt tratale cu o ceara care este f. daunatoare oricat de mult si bine ai spala lamaile :)

    • Fara foto

      Mioara Ioan , 15 octombrie 2013

      Asa se face cum a spus Maria Craciun, si se numeste ALBINA!!

    • Fara foto

      Maria Craciun , 15 octombrie 2013

      Raspuns pentru Ana-Maria Niculescu Nicodin referitor reteta prajitura cu miere de albine ,o alta combinatie de ingrediente , ceva mai jos :

    • Fara foto

      Maria Craciun , 15 octombrie 2013

      laptele se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie pana se ingroase apoi se da la racit si din cand in cand se mai amesteca pentru a nu prinde coaja deasupra, pana se raceste, iar untul se freaca cu zaharul pudra bine pana compozitia devine pufoasa ,dar nu mai inainte de a scoate apa din unt (cred ca stiti cum :) , apoi cele doua creme se amesteca ,se adauga si zeama de la o lamaie si doua pliculete de zahar vanilinat .Se imparte in daoua cu care se ung 2 din foi iar cea din mijloc cu gem ,deasupra se pudreaza cu zahar pudra . Eu folosesc la crema dintr-un amestec de faina cu amidon 3 linguri + 2 linguri faina tip 000 (lingurile pline ) la 500 ml lapte . Este foarte buna ,nepotilor mei chiar le place f. mult :) Iar pt foi folosesc : 300 gr zahar, 150 gr unt, 6 linguri lapte, 4 linguri miere, 2 oua intregi,2 lingurite bicarbonat stins in otet, un strop de sare.Toate aceste ingrediente se pun intr-o cratita pe foc direct amestecand continuu pana compozitia devine maronie (deci totul de dizolva) se ia de pe foc si asa ferbinte cum este se incorporeaza faina cca 700-750 gr.atat cat sa iasa un aluat molcut pt. ca prin racire se mai intareste se framanta bine, se imparte in 4 parti si se coc 4 foi pe dosull tavii de aragaz (tava unsa si pudrata cu faina). Dupa racire 2 din foi se ung cu crema de lapte ,una cu gem, iar cea de deasupra se decoreaza cu zahar pudra. Daca v-am fost de ajutor s-aveti spor si pofta . Cu drag ! :) ''''''''

    • Fara foto

      Ana-Maria Niculescu Nicodin , 15 octombrie 2013

      laptele si grisul se amesteca pana la racire,cum?la foc,lapte cald...mai multe detalii,te rog cred ca e incompleta reteta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

10 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 400 g. făină
  • 3 linguri miere de albine
  • 6 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1/4 pachet unt
  • 1 linguriţă bicarbonat stins.
  • Crema: 200 g. zahăr
  • 5 linguri griş
  • 500 ml. lapte
  • 1 pachet unt
  • esenţă vanilie gem de caise şi nucă tocată pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu branza dulce si capsuni