autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu miere de albine

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru foi:, , 3 linguri miere de albine, , 4 linguri de lapte, , 3 linguri de ulei, , 2 oua, , 150 g de zahar, , un varf de cutit de sare, , 500 g de faina, dar daca mai e nevoie depinde de marimea oualelor, eu am mai pus 2 linguri de exemplu, , o lingurita de bicarbonat, , Pentru crema aveti nevoie de:, , 250 g unt, , 500 ml lapte, , 200 g gris, , 200 g zahar, , esenta de vanilie sau zahar vanilat, , coaja rasa de la o lamaie, , magiun, gem de prune sau orice alt gem acrisor

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Foile se prepara astfel:



Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca. Se pun toate pe abur. Aproximativ 5 minute, pana se ingroasa. Apoi asteptam sa se raceasca. Adaugam faina cernuta putin cate putin. Pana se incorporeaza toata.



Se framanta un pic apoi se impart in 4 parti egale pentru a face 4 foi. La mine apar 8 pentru ca am facut 2 portii.



Foile se intind pe dosul tavii unse cu ulei. Se intind foarte bine daca faceti in felul urmator: le intindeti cu sucitorul pe lemnul pe care lucrati si apoi o puneti pe dosul tavii care sa fie calda. Se pune in cuptor si se tine intre 3 si 5 minute la 160 de grade Celsius. Asa am facut eu.



Crema:



Se fierbe laptele si cand fierbe se adauga grisul iin ploaie si zaharul pe urma. Se lasa la racit. Untul se bate intre timp. Cand s-a racit total adaugam putin cate putin in untul batut spuma. Incorporam si esenta si coaja de lamaie. Daca nu e destul de dulce mai puteti adauga zahar pudra in crema. Crema trebuie impartita in doua.



Prima foaie se umple cu crema. Alta foaie se umple cu magiun, adica la mijloc. Se pune inca o foaie si se umple cu crema ramasa, din nou foaie. Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat.



Se lasa sa stea peste noapte si abia a doua zi se poate taia din ea, atunci crema inmoaie foile si devine asa de buna...yummy...yummy!!!



Sa aveti pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

15 voturi    19 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu ciocolata

Prajitura desteapta cu ciocolata

Punem untul taiat cubulete si ciocolata rupta bucati intr-un vas si le topim la cuptorul cu microunde. Se

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Bicher , 29 decembrie 2014

    am sa incerc

  • Fara foto

    Veronica Ene , 16 noiembrie 2013

    am sa incerc

  • Fara foto

    Vasile Danila , 16 noiembrie 2013

    am sa o increc

    • Fara foto

      Cionca Cornel-Ioan , 27 octombrie 2013

      imi place retetele dumneavoastra

    • Fara foto

      Mioara Ioan , 21 octombrie 2013

      Sa tineti aluatul la cald, ca altfel il ve-ti intinde foarte greu din cauza mierei!!

    • Fara foto

      Mariana Lenghel , 21 octombrie 2013

      am sa incerc si eu cred ca ii f buna

    • Fara foto

      Danca Elena , 18 octombrie 2013

      buna de tot

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 3 linguri miere de albine
  • 4 linguri de lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 150 g de zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 500 g de faina
  • dar daca mai e nevoie depinde de marimea oualelor
  • eu am mai pus 2 linguri de exemplu
  • o lingurita de bicarbonat
  • Pentru crema aveti nevoie de:
  • 250 g unt
  • 500 ml lapte
  • 200 g gris
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • magiun
  • gem de prune sau orice alt gem acrisor

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

10 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

48 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Rulada cu gem de capsuni Rulada cu gem de capsuni

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema fina de branza si fructe Prajitura cu crema fina de branza si fructe

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si frecate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada cu merisoare si mascarpone