autor:

Elena-Ramona

» » Prajituri

Prajitura cu miere si nuci

Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, •5 oua, •1 plic praf de copt, •1 cana miere, •1 cana de zahar tos, •Faina cat cuprinde, , Ingrediente pentru crema:, •1 cana de smantana mai grasa, •1 cana de zahar, •1 cana de nuci macinate, •250 g unt, •50 g zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Framanti bine ingredientele pentru foi, pana cand obtii o compozitie mai tare. Imparti aluatul in patru parti egale, intinzi din fiecare cate o foaie si le coci pe dosul tavii de aragaz, unsa si tapetata cu faina. Le lasi la racit fara sa le suprapui.
Pentru crema, freci untul cu zaharul, pana se dizolva tot zaharul si adaugi smantana si nucile. Crema trebuie sa fie suficient de bine legata. Daca este prea subtire mai poti adauga nuca macinata. Cu aceasta crema umpli foile si le lasi la rece pentru cateva ore. Daca ramane crema, puteti unge prajitura pe deasupra, sau o puteti decora cu zahar pudra sau glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Baklava cu nuci cajou

Baklava cu nuci cajou

1. Pentru sirop pune toate ingredientele intr-o cratita si lasa-le sa fiarba (infinge cuisoarele

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu branza dulce

Prajitura cu branza dulce

Reteta este de pe blogul "Bucatar maniac".Pentru ca arata extraordinar,am zis ca trebuie s-o fac

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bumbel Bee , 07 iulie 2014

    As vrea sa stiu cine se folosește mierea? Si in postarea tort de căpșuni fără coacere se pun si cirese asa cum scrie in reteta dau doar căpșuni?

  • Fara foto

    BumbleBee , 07 iulie 2014

    Si mierea cind se folosește?

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Of ! inimioara !

    • Elena-Ramona

      Elena-Ramona (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Va multumesc :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Tare frumoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      apetisant tortuletul tau...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Ce frumoasa inimioara ! si ce gust minunat trebue sa aiba yumi,yumi...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • •5 oua
  • •1 plic praf de copt
  • •1 cana miere
  • •1 cana de zahar tos
  • •Faina cat cuprinde
  • Ingrediente pentru crema:
  • •1 cana de smantana mai grasa
  • •1 cana de zahar
  • •1 cana de nuci macinate
  • •250 g unt
  • •50 g zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Elena-Ramona
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu smantana si scortisoara

Prajitura cu smantana si scortisoara

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort parfais

Tort parfais

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

BumbleBee

Si mierea cind se folosește?

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar) Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar)

Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chec alb cu lamaie Chec alb cu lamaie

Se pornește cuptorul, la 170 grade C. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise