autor:

Elena-Ramona

» » Prajituri

Prajitura cu miere si nuci

Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, •5 oua, •1 plic praf de copt, •1 cana miere, •1 cana de zahar tos, •Faina cat cuprinde, , Ingrediente pentru crema:, •1 cana de smantana mai grasa, •1 cana de zahar, •1 cana de nuci macinate, •250 g unt, •50 g zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Framanti bine ingredientele pentru foi, pana cand obtii o compozitie mai tare. Imparti aluatul in patru parti egale, intinzi din fiecare cate o foaie si le coci pe dosul tavii de aragaz, unsa si tapetata cu faina. Le lasi la racit fara sa le suprapui.
Pentru crema, freci untul cu zaharul, pana se dizolva tot zaharul si adaugi smantana si nucile. Crema trebuie sa fie suficient de bine legata. Daca este prea subtire mai poti adauga nuca macinata. Cu aceasta crema umpli foile si le lasi la rece pentru cateva ore. Daca ramane crema, puteti unge prajitura pe deasupra, sau o puteti decora cu zahar pudra sau glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu pere si gutui

Prajitura cu pere si gutui

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam aprox

16 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Hot cross buns

Hot cross buns

1. Intr-un vas, se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu 1 lingurita zahar.Se lasa sa stea

3 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bumbel Bee , 07 iulie 2014

    As vrea sa stiu cine se folosește mierea? Si in postarea tort de căpșuni fără coacere se pun si cirese asa cum scrie in reteta dau doar căpșuni?

  • Fara foto

    BumbleBee , 07 iulie 2014

    Si mierea cind se folosește?

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Of ! inimioara !

    • Elena-Ramona

      Elena-Ramona (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Va multumesc :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Tare frumoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      apetisant tortuletul tau...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Ce frumoasa inimioara ! si ce gust minunat trebue sa aiba yumi,yumi...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • •5 oua
  • •1 plic praf de copt
  • •1 cana miere
  • •1 cana de zahar tos
  • •Faina cat cuprinde
  • Ingrediente pentru crema:
  • •1 cana de smantana mai grasa
  • •1 cana de zahar
  • •1 cana de nuci macinate
  • •250 g unt
  • •50 g zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Elena-Ramona
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu smantana si scortisoara

Prajitura cu smantana si scortisoara

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort parfais

Tort parfais

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

BumbleBee

Si mierea cind se folosește?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere