autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura cu miere si smantana

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2018

Ingrediente
pentru foi:, 3 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri miere, 150 ml ulei, 1 plic praf de copt, 450 g făină., , pentru crema:, 400 g smântână 18% grăsime, 3 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat Bourbon, 8 linguri nucă măcinată.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru Revelion am pregătit prăjitură cu foi de miere şi cremă cu nucă şi smântâna, dar de data aceasta, am pregătit-o în cantităţi mai mici, dar şi cu conţinut scăzut de zahăr.

De asemenea, eu am avut 2 tipuri de smântână, că aşa s-a nimerit, una de 10% grăsime, alta de 18% grăsime. Alegeţi ce vă place sau ce folosiţi de obicei, însă vă pot spune că smântâna de 18% grăsime a avut gust mai bun şi mai cremos, aşa că eu pe aceasta aş recomanda-o.





Mod de preparare:

Pentru foile cu miere: se amestecă ouăle cu zahărul şi mierea, se adaugă treptat uleiul, praful de copt şi făină cât cuprinde, eu am avut nevoie de aprox 450 g. Se obţine un aluat pufos, suficient de consistent pentru a fi întins.

Aluatul se împarte în 3 bucăţi. Se întinde primul aluat pe masa presărată cu făină şi se transferă cu grijă cu ajutorul sucitorului pe dosul unei tăvi tapetate cu făină. Se coace la foc mic aprox 7 minute.

Se pregătesc la fel şi celelalte foi.

Sfat! Foile sunt gata foarte repede. Ele trebuie să rămână albe ca să fie pufoase, aşadar aveţi grijă să nu le uscaţi.

Se lasă la răcit.



Pentru crema de smântână: se amestecă smântâna cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi nuca măcinată.



Foile se taie cu grijă astfel încât să încapă într-o tavă de chec sau formă de silicon. Se alternează foile cu crema. Veţi obţine două tăvi. Se păstrează în frigider până la servire.

Timp total: aprox 1h

Porţii: 24



Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/prajitura-cu-miere-si-smantana.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Prajitura cu zmeura si rodie

Prajitura cu zmeura si rodie

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

7 voturi    2 comentarii
4h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ileana , 19 ianuarie 2018

    Foarte bune, gustoase si hmmmmm delicioase.

  • Fara foto

    Ioana , 17 ianuarie 2018

    Wauuuu, ce bune sunt,se topesc in gura.Te astept si cu alte retete delicioase.Felicitari pentru aceste minunate se delicioase prajituri.

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri miere
  • 150 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 450 g făină.
  • pentru crema:
  • 400 g smântână 18% grăsime
  • 3 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 8 linguri nucă măcinată.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Ileana

Foarte bune, gustoase si hmmmmm delicioase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Carnati de porc