autor:

Truedelights

» » Retete de post

Prajitura cu morcov

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2011

Ingrediente
1 cana cu morcov ras mic, 100 g zahar, 100 ml ulei, 1oo ml apa minerala, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita praf de copt, 150-170 g faina, 1 cana nuci maruntite, coaja rasa de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

105 voturi

Mod de preparare

O prajitura savuroasa, de post, cu morcov si nuci, o combinatie surprinzatoare care sigur, va incanta si pe cei mai mofturosi membri ai familiei.

Se amesteca bine zaharul cu uleiul, se adauga apa minerala, morcovul, coaja de lamaie si scortisoara. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta, care trebuie sa fie moale, ca la chec, se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se repartizeaza nucile. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie dupa preferinta. Se poate servi ca atare, pudrata cu zahar farin, decorata cu ciocolata neagra (de post) sau cu sos de ciocolata ( facut din 3 linguri apa, 200 g zahar, 3 linguri cacao si 50 g margarina - fierte pe foc pana se ingroasa).
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu morcov

Prajitura cu morcov

Se bat bine,uleiul,zaharul,ouale si zaharul vanilat;se adauga,apoi,morcovii si nucile;se amesteca

12 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu morcov si nuca de cocos

Prajitura cu morcov si nuca de cocos

Se spala morcovii si se rad, intr un castron se amesteca morcovul cu zaharul, nuca de cocos, faina,

5 voturi    0 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    elise (Chef de cuisine):

    Cred ca este ceva gresit la reteta: ori cantitatile, ori ingreidentele... Eu am incercat, dar nu a iesit nici pe departe ce se vede in poze. In primul rand, neavand oua, nu prea are cum sa creasca blatul si sa fie asa pufos. In al doilea rand, o cana de morcov ras mic e f putin pentru o tava ca in imagine. La gust a fost f buna, ce-i drept. Data viitoare adaug oua si mai mult morcov.

  • Fara foto

    Dumitra (Bucatar sef):

    Reteta este foarte usoara si mai mult decat atat , copiii nu au stiut ca este cu morcov. Si stiti ce ? Acum este reteta noastra preferata : rapida si gustoasa !

  • Erica_Zamfir

    Erica_Zamfir (Chef de cuisine):

    Mi-a reusit f bine, e o reteta foarte usoara si f bunaaaa.

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Telehoi Felicia , 17 ianuarie 2015

    este buna,mai ales pt. copii,-am facut o cantitate dubla pt o tava -(23/36cm)cu pereti detasabili,am pus nucile :1canuta in aluat si 1 canuta deasupra .....nefiind o zi de post am mai adaugat in compozitie 11/2 lingura iaurt grecesc(era parca prea vascos aluatul),iar ca agent de crestere am folosit 1 lingurita praf de copt cu sofran si 1 lingurita bicarbonat de sodiu pt. prajituri.La esente incercati ghimbirul ,dar si cardanmonul pt. o savoare aparte.Este buna si cu sfecla in loc de morcov..sau dovleac

  • Fara foto

    Mariana Birgaoanu-Hassfeld , 01 noiembrie 2014

    Yamiii!!

  • Fara foto

    Maria Marcu , 28 iunie 2014

    foarte buna si usor de facut

    • Fara foto

      Gheorghe Violeta , 23 mai 2014

      Poti sa o faci cu incredere pt ca merita. Eu am amestecat nucile in compzitie

    • Fara foto

      Luminita Roze Coman , 23 mai 2014

      vreau si eu

    • Fara foto

      Gheorghe Violeta , 23 mai 2014

      eu am facut-o deja si e foarte buna

    • Fara foto

      Maria Cotoiu , 22 februarie 2014

      O fac azi si o postez!

    • Fara foto

      alona (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2014

      CU CE SE POATE INLOCUI APA MINERALA ? MULTUMESC PENTRU RETETA,DEMULT O CAUT ☺

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

      o prajitura foarte gustoasa !

    • Fara foto

      Buriana Ana Maria , 22 noiembrie 2013

      Delicioasa........

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

      Flori, prajitura e de nota 10. Foarte frumos prezentata.

    • Fara foto

      Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

      Nu am pus niciodata morcov dar cred ca e foarte bun

    • Fara foto

      Cercel Ionel Cercel Ionel , 20 noiembrie 2013

      este buna,mai ales pt. copii,-am facut o cantitate dubla pt o tava -(23/36cm)cu pereti detasabili,am pus nucile :1canuta in aluat si 1 canuta deasupra .....nefiind o zi de post am mai adaugat in compozitie 11/2 lingura iaurt grecesc(era parca prea vascos aluatul),iar ca agent de crestere am folosit 1 lingurita praf de copt cu sofran si 1 lingurita bicarbonat de sodiu pt. prajituri.La esente incercati ghimbirul ,dar si cardanmonul pt. o savoare aparte.Este buna si cu sfecla in loc de morcov..sau dovleac

    • Fara foto

      Stela Popa , 15 noiembrie 2013

      E PLACUTA

    • Fara foto

      Rebeca Mitu , 15 noiembrie 2013

      iti multumesc dar eu am facut si cu tot felu si miam pacalit fetele crezand ca e mar

    • Fara foto

      Gheorghe Vartej , 15 noiembrie 2013

      este buna,mai ales pt. copii,-am facut o cantitate dubla pt o tava -(23/36cm)cu pereti detasabili,am pus nucile :1canuta in aluat si 1 canuta deasupra .....nefiind o zi de post am mai adaugat in compozitie 11/2 lingura iaurt grecesc(era parca prea vascos aluatul),iar ca agent de crestere am folosit 1 lingurita praf de copt cu sofran si 1 lingurita bicarbonat de sodiu pt. prajituri.La esente incercati ghimbirul ,dar si cardanmonul pt. o savoare aparte.Este buna si cu sfecla in loc de morcov..sau dovleac

    • Fara foto

      Maria Georgiana Stoica , 15 noiembrie 2013

      este buna,mai ales pt. copii,-am facut o cantitate dubla pt o tava -(23/36cm)cu pereti detasabili,am pus nucile :1canuta in aluat si 1 canuta deasupra .....nefiind o zi de post am mai adaugat in compozitie 11/2 lingura iaurt grecesc(era parca prea vascos aluatul),iar ca agent de crestere am folosit 1 lingurita praf de copt cu sofran si 1 lingurita bicarbonat de sodiu pt. prajituri.La esente incercati ghimbirul ,dar si cardanmonul pt. o savoare aparte.Este buna si cu sfecla in loc de morcov..sau dovleac

    • Fara foto

      Vio Vidroi , 15 noiembrie 2013

      bun

    • Fara foto

      Cercel Ionel Cercel Ionel , 15 noiembrie 2013

      CIT SE PUNE 1GRAM 40GRAM ETC

    • Fara foto

      Rebeca Mitu , 15 noiembrie 2013

      cu dovlecel in loc de morcov cred ca ar merge

    • Fara foto

      Andreea (Bucatar) , 21 martie 2013

      ciao , am o intrebare la cate grade ai copt prajitura??? mersi mult, arata foarte acum vreau sa o fac si eu...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Flori, arata intr-un mare fel, ca toate imaginile retetelor tale!

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

      Demult vreau sa incerc acest gen de prajitura , cu morcov, si cred ca degraba o s-o fac si eu. Multumesc de reteta !!! :***

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

      un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

105 voturi

Ingrediente

  • 1 cana cu morcov ras mic
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 1oo ml apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150-170 g faina
  • 1 cana nuci maruntite
  • coaja rasa de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

4 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

alona (Chef de cuisine)

CU CE SE POATE INLOCUI APA MINERALA ? MULTUMESC PENTRU RETETA,DEMULT O CAUT ☺

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Chec cu ananas nectarine si ciocolata Chec cu ananas nectarine si ciocolata

Amestecă făina cu nuca de cocos, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și sarea într-un castron mai larg. Fă o gropiță

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Iahnie de naut Iahnie de naut

Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul. După

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Negresa