autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Prajitura cu morcovi

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
2 căni de morcovi raşi prin răzătoarea mică, o cană şi jumătate de zahăr, 3/4 cană de ulei, 1 linguriţă de bicabonat stins cu zeamă de lămâie, coajă de portocală şi lămâie, 2 căni de făină, 1/2 cană nuci tăiate mărunt

Dificultate: Redusa Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Morcovii raşi se amestecă într-un castron cu zahărul şi se lasă aşa câteva ore ca să îşi lase sirop. Apoi se încorporează încet uleiul, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, coaja de portocale şi coaja de lămâie. La urmă se pune făina.
Compoziţia astfel rezultată se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Deasupra se pun nucile tăiate.
Se coace la foc potrivit circa 20 de minute.
Când se răceşte se taie după preferinţă.
Se poate pudra cu zahăr pudră, dar nu e obligatoriu.
Dacă adăugăm şi timpul în care morcovul stă cu zahărul, prăjitura este gata in cam 4 ore.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Morcovii se curata si se dau pe razatoare(ochiuri mari) si se pun in tigaie impreuna cu margarina

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Punem morcovii,( curatati, spalati si dati prin razatoarea mica ) si zaharul la foc mic pana scade

8 voturi    11 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Ordinul se executa, nu se discuta!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Mari....ordin de sus ! Faci prajitura si pui poza....dupa aia mai vorbim . Acum nu mai ai scuze.... Eu astept !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      E buna reteta si prajitura!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Nu am facut niciodata, imi place reteta.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Multumim ca pofta avem.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 căni de morcovi raşi prin răzătoarea mică
  • o cană şi jumătate de zahăr
  • 3/4 cană de ulei
  • 1 linguriţă de bicabonat stins cu zeamă de lămâie
  • coajă de portocală şi lămâie
  • 2 căni de făină
  • 1/2 cană nuci tăiate mărunt

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Ordinul se executa, nu se discuta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Fasole verde cu usturoi(de post)