Morcovii raşi se amestecă într-un castron cu zahărul şi se lasă aşa câteva ore ca să îşi lase sirop. Apoi se încorporează încet uleiul, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, coaja de portocale şi coaja de lămâie. La urmă se pune făina.
Compoziţia astfel rezultată se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Deasupra se pun nucile tăiate.
Se coace la foc potrivit circa 20 de minute.
Când se răceşte se taie după preferinţă.
Se poate pudra cu zahăr pudră, dar nu e obligatoriu.
Dacă adăugăm şi timpul în care morcovul stă cu zahărul, prăjitura este gata in cam 4 ore.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii