autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Prajitura cu morcovi

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
2 căni de morcovi raşi prin răzătoarea mică, o cană şi jumătate de zahăr, 3/4 cană de ulei, 1 linguriţă de bicabonat stins cu zeamă de lămâie, coajă de portocală şi lămâie, 2 căni de făină, 1/2 cană nuci tăiate mărunt

Dificultate: Redusa Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Morcovii raşi se amestecă într-un castron cu zahărul şi se lasă aşa câteva ore ca să îşi lase sirop. Apoi se încorporează încet uleiul, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, coaja de portocale şi coaja de lămâie. La urmă se pune făina.
Compoziţia astfel rezultată se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Deasupra se pun nucile tăiate.
Se coace la foc potrivit circa 20 de minute.
Când se răceşte se taie după preferinţă.
Se poate pudra cu zahăr pudră, dar nu e obligatoriu.
Dacă adăugăm şi timpul în care morcovul stă cu zahărul, prăjitura este gata in cam 4 ore.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu morcovi si nuci

Prajitura cu morcovi si nuci

De foarte mult timp ma tot gandesc sa fac o prajitura cu morcovi si intr-un final chiar am ajuns

5 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Slow Cooking
Prajitura cu morcovi si nuci

Prajitura cu morcovi si nuci

Pregatim o tava de 20x35 cm pe care punem hartie cerata si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Ordinul se executa, nu se discuta!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Mari....ordin de sus ! Faci prajitura si pui poza....dupa aia mai vorbim . Acum nu mai ai scuze.... Eu astept !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      E buna reteta si prajitura!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Nu am facut niciodata, imi place reteta.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Multumim ca pofta avem.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 căni de morcovi raşi prin răzătoarea mică
  • o cană şi jumătate de zahăr
  • 3/4 cană de ulei
  • 1 linguriţă de bicabonat stins cu zeamă de lămâie
  • coajă de portocală şi lămâie
  • 2 căni de făină
  • 1/2 cană nuci tăiate mărunt

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Ordinul se executa, nu se discuta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Brocolli in aburi