autor:

Manolovici Eugen

» » Prajituri

Prajitura cu morcovi

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2010

Ingrediente
4 morcovi, 1 cana si 1/2 faina, 1 cana de zahar, 2 oua, 6 linguri ulei, 1 praf de copt stins in putina zeama de lamaie, sare, 1 plic zahar vanilinat, esenta de rom, 6 linguri gem de caise

Dificultate: Medie Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Punem morcovii,( curatati, spalati si dati prin razatoarea mica ) si zaharul la foc mic pana scade zeama., apoi ii lasam la racit.Adaugam 2 oua , ulei, faina, praful de copt, sarea, zaharul vanilat, esenta de rom ( un picut ) si framantam pana obtinem un aluat bine legat. Intindem o cantitate mica de aluat si il taiem in fasii. Aluatul ramas , il punem in tavi unse cu ulei si prafuite cu faina. Ungem la suprafata cu gem de caise si punem deasupra fasiile de aluat in forma de retea. Dam la cuptor, facem o cruce sa ne ajute Doamne, Doamne sa iasa bine si gata ! POFTA BUNA COPII !!!! CUGETARE : Nu ceda nenorocirii, ci infrunt-o cu si mai multa barbatie. ( VIRGILIU- Eneida )
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Morcovii se curata si se dau pe razatoare(ochiuri mari) si se pun in tigaie impreuna cu margarina

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Ouale se bat cu un praf de sare dupa care se mixeaza treptat cu zaharul. Adaugam untul topit si racit

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Si eu am o reteta de prajitura cu morcovi, dar este de post. Imi place si reteta asta cu gem de caise. A mea are nuci.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Zau ca arata bine!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Nu am incercat niciodata prajitura cu morcovi,dar m-ai convins. Interesante si cugetarile care le pui la finalul fiecarei retete. Felicitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte buna!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Sanatoasa si rapida!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Cred ca e o bunatate !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      foarte sanatoasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Super prajiturica ta...O sa incerc si reteta ta...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Gustoasa prajitura! Noua ne place mult gemul de caise... am sa o incerc pe cea mica sa vedem...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      F.interesanta,reteta asta ! Fac prajitura de morcov,dar total diferit.O am pe gustos(nr.27). Sigur voi face reteta asta.Imi place gemul de caise.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Foparte gustoasa aceasta prajitura!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 1 cana si 1/2 faina
  • 1 cana de zahar
  • 2 oua
  • 6 linguri ulei
  • 1 praf de copt stins in putina zeama de lamaie
  • sare
  • 1 plic zahar vanilinat
  • esenta de rom
  • 6 linguri gem de caise

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste,

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Si eu am o reteta de prajitura cu morcovi, dar este de post. Imi place si reteta asta cu gem de caise. A mea are nuci.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata si cafea