autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu morcovi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g morcovi, , 200 g migdale intregi decojite, , 50 g migdale taiate felii, , 50 g faina, , 4 oua, , 180 g zahar, , 2 linguri zahar glasat (tos mai mare), , 1 lamaie, , 2 lingurite praf de copt, , 1 lingurita scortisoara pisata., Pentru uns forma: 2 linguri ulei de floarea-soarelui.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ungeti cu ulei o forma cu pereti detasabili, decupati un cerc - de marimea tavii - din hartie de calc, asezati-l pe fundul tavii si ungeti-l, de asemenea, cu ulei. Presarati cu zahar si bagati forma la frigider. Puneti feliile de migdale intr-o tigaie fara grasime, rumeniti-le, amestecand intruna cu o lingura de lemn sa nu se arda, si tineti-le deoparte. Tocati marunt migdalele intregi. Spalati bine lamaia, stergeti-o, radeti-i coaja si puneti-o deoparte. Curatati morcovii, spalati-i, zvantati-i, dati-i pe razatoarea mica, puneti-i intr-un castron, presarati peste ei o lingurita cu zahar si amestecati bine. Incingeti cuptorul la 180gr.. Bateti ouale cu restul de zahar pana ce-si dubleaza volumul, incep sa se albeasca si devin spumoase. Incorporati migdalele taiate marunt, morcovii rasi - eventual cu zeama lasata cu tot -, coaja de lamaie si scortisoara si amestecati cu o lingura de lemn, pana ce obtineti o crema perfect omogena. Cerneti impreuna faina si praful de copt. Incorporati usor faina in compozitia cu morcovi si varsati aluatul in forma. Dati prajitura 45 de minute la cuptor (incercand daca e coapta cu lama unui cutit), lasati-o sa se raceasca si scoateti-o din forma.
Cat este calduta, pudrati-o cu zahar glacE, ornati-o cu feliile de migdale prajite si serviti-o imediat sau, daca va place mai mult, rece. Retineti: Pentru ca prajitura nu contine albusuri batute spuma, puteti deschide cuptorul fara teama ca o sa „cada” aluatul. Dar n-o faceti decat o data sau de doua ori, pentru ca altfel scade temperatura si ar trebui sa prelungiti timpul de coacere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu morcovi si ciocolata

Prajitura cu morcovi si ciocolata

1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem timp de 10-15 minute impreuna cu zaharul

9 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Ouale se bat cu un praf de sare dupa care se mixeaza treptat cu zaharul. Adaugam untul topit si racit

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g morcovi
  • 200 g migdale intregi decojite
  • 50 g migdale taiate felii
  • 50 g faina
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 2 linguri zahar glasat (tos mai mare)
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara pisata.
  • Pentru uns forma: 2 linguri ulei de floarea-soarelui.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Cozonac cu nuca