Prajitura cu morcovi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g morcovi,
  • 200 g migdale intregi decojite,
  • 50 g migdale taiate felii,
  • 50 g faina,
  • 4 oua,
  • 180 g zahar,
  • 2 linguri zahar glasat (tos mai mare),
  • 1 lamaie,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 1 lingurita scortisoara pisata.
  • Pentru uns forma: 2 linguri ulei de floarea-soarelui.

Mod de preparare

Ungeti cu ulei o forma cu pereti detasabili, decupati un cerc - de marimea tavii - din hartie de calc, asezati-l pe fundul tavii si ungeti-l, de asemenea, cu ulei. Presarati cu zahar si bagati forma la frigider. Puneti feliile de migdale intr-o tigaie fara grasime, rumeniti-le, amestecand intruna cu o lingura de lemn sa nu se arda, si tineti-le deoparte. Tocati marunt migdalele intregi. Spalati bine lamaia, stergeti-o, radeti-i coaja si puneti-o deoparte. Curatati morcovii, spalati-i, zvantati-i, dati-i pe razatoarea mica, puneti-i intr-un castron, presarati peste ei o lingurita cu zahar si amestecati bine. Incingeti cuptorul la 180gr.. Bateti ouale cu restul de zahar pana ce-si dubleaza volumul, incep sa se albeasca si devin spumoase. Incorporati migdalele taiate marunt, morcovii rasi - eventual cu zeama lasata cu tot -, coaja de lamaie si scortisoara si amestecati cu o lingura de lemn, pana ce obtineti o crema perfect omogena. Cerneti impreuna faina si praful de copt. Incorporati usor faina in compozitia cu morcovi si varsati aluatul in forma. Dati prajitura 45 de minute la cuptor (incercand daca e coapta cu lama unui cutit), lasati-o sa se raceasca si scoateti-o din forma.

Cat este calduta, pudrati-o cu zahar glacE, ornati-o cu feliile de migdale prajite si serviti-o imediat sau, daca va place mai mult, rece. Retineti: Pentru ca prajitura nu contine albusuri batute spuma, puteti deschide cuptorul fara teama ca o sa „cada” aluatul. Dar n-o faceti decat o data sau de doua ori, pentru ca altfel scade temperatura si ar trebui sa prelungiti timpul de coacere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise