autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu morcovi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g morcovi, , 200 g migdale intregi decojite, , 50 g migdale taiate felii, , 50 g faina, , 4 oua, , 180 g zahar, , 2 linguri zahar glasat (tos mai mare), , 1 lamaie, , 2 lingurite praf de copt, , 1 lingurita scortisoara pisata., Pentru uns forma: 2 linguri ulei de floarea-soarelui.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ungeti cu ulei o forma cu pereti detasabili, decupati un cerc - de marimea tavii - din hartie de calc, asezati-l pe fundul tavii si ungeti-l, de asemenea, cu ulei. Presarati cu zahar si bagati forma la frigider. Puneti feliile de migdale intr-o tigaie fara grasime, rumeniti-le, amestecand intruna cu o lingura de lemn sa nu se arda, si tineti-le deoparte. Tocati marunt migdalele intregi. Spalati bine lamaia, stergeti-o, radeti-i coaja si puneti-o deoparte. Curatati morcovii, spalati-i, zvantati-i, dati-i pe razatoarea mica, puneti-i intr-un castron, presarati peste ei o lingurita cu zahar si amestecati bine. Incingeti cuptorul la 180gr.. Bateti ouale cu restul de zahar pana ce-si dubleaza volumul, incep sa se albeasca si devin spumoase. Incorporati migdalele taiate marunt, morcovii rasi - eventual cu zeama lasata cu tot -, coaja de lamaie si scortisoara si amestecati cu o lingura de lemn, pana ce obtineti o crema perfect omogena. Cerneti impreuna faina si praful de copt. Incorporati usor faina in compozitia cu morcovi si varsati aluatul in forma. Dati prajitura 45 de minute la cuptor (incercand daca e coapta cu lama unui cutit), lasati-o sa se raceasca si scoateti-o din forma.
Cat este calduta, pudrati-o cu zahar glacE, ornati-o cu feliile de migdale prajite si serviti-o imediat sau, daca va place mai mult, rece. Retineti: Pentru ca prajitura nu contine albusuri batute spuma, puteti deschide cuptorul fara teama ca o sa „cada” aluatul. Dar n-o faceti decat o data sau de doua ori, pentru ca altfel scade temperatura si ar trebui sa prelungiti timpul de coacere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu morcovi si nuci

Prajitura cu morcovi si nuci

Pregatim o tava de 20x35 cm pe care punem hartie cerata si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Se amesteca morcovul ras cu uleiul,se adauga zaharul vanilat, zaharul pudra,praful de copt stins

19 voturi    16 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g morcovi
  • 200 g migdale intregi decojite
  • 50 g migdale taiate felii
  • 50 g faina
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 2 linguri zahar glasat (tos mai mare)
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara pisata.
  • Pentru uns forma: 2 linguri ulei de floarea-soarelui.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Pachetele de ciocolata cu gem