Maruntitii biscuitii digestivi si amestecati cu zaharul.
Blat
Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul.
Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine.
Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine.
Mousse de mere
Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică.
Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara.
Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des. Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând. Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos;
După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți.
Cremă ricotta
Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin. Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută.
Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție.
Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii.
Dați la rece pentru câteva ore.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii