autor:

mihaela idriceanu

» » , Prajituri, Torturi

Prajitura cu mousse de praline

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2010

Ingrediente
Pentru blat: 60 g faina, 50 g zahar, 10 g cacao amara, 3 oua, 1 plic zahar vanilat, , Pentru mousse-ul de praline:, 60 g ciocolata amaruie, 60 g ciocolata cu lapte, 100 g alune, 50 g zahar, 75 g unt, 2 galbenusuri, 300 ml frisca lichida, coaja rasa de la o portocala, Pt glazura:, 50 g ciocolata amaruie, 10 g unt, 20 g zahar pudra, 1 lingura lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Se bat spuma galbenusurile cu zahar si vanilie.Se adauga albusurile batute spuma si se cerne faina cu cacao;amestecam incet. Punem in tava cu hartie de copt,la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-20 minute.

mousse: caramelizam cele 50 de grame de zahar,adaugam alunele,amestecam si varsam apoi pe o hartie de copt.cand s-a intarit caramelul,dam prin robot sau zdrobim cu sucitorul,nu foarte marunt(eu am cumparat alunele caramelizate,daca gasiti e mult mai comod).

Cele doua tipuri de ciocolata se topesc la bain marie, se adauga untul bucatele si cand acesta s-a topit adaugam galbenusurile pe rand si coaja rasa de portocala.dam deoparte si lasam 30 de minute la racit.

La urma adaugam alunele caramelizate si frisca batuta spuma.



Glazura: Se amesteca toate ingredientele si se topesc la bain marie.

In tava cu inel punem blatul,moussul deasupra si nivelam.Intindem apoi glazura;lasam la rece de preferat pana a doua zi cand ornam cu frisca,alune caramelizate si coaja de portocala zaharisita.

Atentie: pentru cine prefera prajiturile "light", asta nu e deloc alegerea potrivita:)



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de praline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Mamaruta

Tort Mamaruta

Pasul 1: este bine sa se inceapa cu preparatul budincii sa se racerasca pana se coace blatul. Amestecam

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort fondant cu crema Nutella

Tort fondant cu crema Nutella

Mod de preparare: 1. Fondant Se pune gelatina la inmuiat in 30 ml apa timp de 10 minute. Cand

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Delicios!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2010

    Arata super.....si cred ca e si foarte bun....

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

    Un deliciu!!!ce dietã?

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      Ce frumos arata si sigur e tare bun.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      Sunt sigura ca are muuulte calorii, dar tot nu as refuza o felie!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2010

      Arata foarte bine......cred ca si foarte delicios....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 60 g faina
  • 50 g zahar
  • 10 g cacao amara
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru mousse-ul de praline:
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 60 g ciocolata cu lapte
  • 100 g alune
  • 50 g zahar
  • 75 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml frisca lichida
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pt glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 10 g unt
  • 20 g zahar pudra
  • 1 lingura lapte

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

vera (Chef de cuisine)

Delicios!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake