Blatul:
Se bat spuma galbenusurile cu zahar si vanilie.Se adauga albusurile batute spuma si se cerne faina cu cacao;amestecam incet. Punem in tava cu hartie de copt,la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-20 minute.
mousse: caramelizam cele 50 de grame de zahar,adaugam alunele,amestecam si varsam apoi pe o hartie de copt.cand s-a intarit caramelul,dam prin robot sau zdrobim cu sucitorul,nu foarte marunt(eu am cumparat alunele caramelizate,daca gasiti e mult mai comod).
Cele doua tipuri de ciocolata se topesc la bain marie, se adauga untul bucatele si cand acesta s-a topit adaugam galbenusurile pe rand si coaja rasa de portocala.dam deoparte si lasam 30 de minute la racit.
La urma adaugam alunele caramelizate si frisca batuta spuma.
Glazura: Se amesteca toate ingredientele si se topesc la bain marie.
In tava cu inel punem blatul,moussul deasupra si nivelam.Intindem apoi glazura;lasam la rece de preferat pana a doua zi cand ornam cu frisca,alune caramelizate si coaja de portocala zaharisita.
Atentie: pentru cine prefera prajiturile "light", asta nu e deloc alegerea potrivita:)
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii