Ingrediente
blat:, 7 oua, 150g zahar, 8 linguri faina, 1 praf de copt, vanilie, 1 pliculet zahar vanilat., , crema:, 300g mure (sau orice fructe de padure aveti)+100g zahar, 500g frisca lichida, 2 pliculete gelatina., , sirop:, 100g zahar, 100 ml apa, esenta rom., , ornat:, 2 pliculete jeleu, mure.
Dificultate: Medie | Timp: 2h
15 voturi
Mod de preparare
-Separam galbenusurile de albusuri.
-Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat.
-Adaugam treptat si restul ingredientelor iar la final incorporam cu grija albusurile batute spuma cu un praf de sare.
-Compozitia obtinuta o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si o bagam in cuptorul preincalzit la 180C pana se rumeneste frumos.
sirop:
-Caramelizam zaharul iar cand este deja lichid, turnam apa si amestecam pana se dizolva tot zaharul.
-Lasam la racit.
-Dupa ce se raceste, turnam putina esenta de rom.
crema:
-Facem un piure din mure iar 4 linguri de piure le punem la foc mic pana se incalzeste bine. Luam de pe foc si dizolvam in el gelatina. Lasam sa se umfle.
-Intre timp, batem bine frisca, apoi o amestecam cu piureul de fructe.
-Punem gelatina iarasi pe foc mic pana devine lichida, apoi o amestecam cu amestecul de frisca si mure.
-Taiem blatul in doua. Asezam prima parte in tava, o insiropam si turnam 70% din crema, apoi deasupra asezam si cea de a doua parte a blatului pe care la fel o insiropam si cu grija turnam restul de crema.
-Ornam cu mure iar deasupra turnam cu grija jeleul preparat dupa instructiunile de pe plic.
vera (Chef de cuisine) , 04 august 2010
Buna si interesanta!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 mai 2010
Delicioasa!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 mai 2010
Delicioasa si frumoasa!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2010
Excelenta!!!
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 mai 2010
Arata minunat!
Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010
arata excelent.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010
E apetisanta!!!!!!! Arata intrun mare fel, felicitari! Sa inteleg ca ai folosit tava de la aragaz? eu sunt cea cu tava, sper sa nu te superi.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010
Arata super bine...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010
Arata demential,cred ca este un deliciu,felicitari.
lumi (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009
arata foarte bine si cred ca are o aroma! Yammmyyyy!