blat:
-Separam galbenusurile de albusuri.
-Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat.
-Adaugam treptat si restul ingredientelor iar la final incorporam cu grija albusurile batute spuma cu un praf de sare.
-Compozitia obtinuta o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si o bagam in cuptorul preincalzit la 180C pana se rumeneste frumos.
sirop:
-Caramelizam zaharul iar cand este deja lichid, turnam apa si amestecam pana se dizolva tot zaharul.
-Lasam la racit.
-Dupa ce se raceste, turnam putina esenta de rom.
crema:
-Facem un piure din mure iar 4 linguri de piure le punem la foc mic pana se incalzeste bine. Luam de pe foc si dizolvam in el gelatina. Lasam sa se umfle.
-Intre timp, batem bine frisca, apoi o amestecam cu piureul de fructe.
-Punem gelatina iarasi pe foc mic pana devine lichida, apoi o amestecam cu amestecul de frisca si mure.
-Taiem blatul in doua. Asezam prima parte in tava, o insiropam si turnam 70% din crema, apoi deasupra asezam si cea de a doua parte a blatului pe care la fel o insiropam si cu grija turnam restul de crema.
-Ornam cu mure iar deasupra turnam cu grija jeleul preparat dupa instructiunile de pe plic.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii