Prajitura cu mure

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 400 g miez de paine de secara (graham),
  • 200 ml lapte fierbinte,
  • 100 g stafide,
  • 3 linguri rom,
  • 250 g mure,
  • 70 g ciocolata rasa (pe razatoarea mare),
  • 3 oua,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 50 g zahar,
  • 1 lingurita scortisoara rasa,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • unt si
  • pesmet pentru forma.

Mod de preparare

Se faramiteaza miezul de paine, se toarna peste el laptele clocotit si se lasa sa se umfle 30 de minute.

Se inmoaie stafidele - spalate si scurse - in rom, iar murele se aleg, se spala si se lasa sa se scurga.

Se pun galbenusurile intr-un castron si se freaca bine cu zaharul vanilat, zaharul tos si scortisoara rasa, dupa care se incorporeaza miezul de paine, ciocolata, coaja rasa de lamaie, stafidele cu rom cu tot si - la sfarsit - albusurile batute spuma.

Se unge cu unt o forma speciala de budinca (cu capac), se presara cu pesmetul si se umple pe 3/4 (pentru ca aluatul creste) cu straturi alternative de mure si aluat (se incepe cu murele, iar ultimul strat este de aluat). Se inchide forma si se da budinca la cuptorul incins la 200gr.. Se coace - pe baie de apa - circa 50 de minute, se lasa putin sa se raceasca in forma, dupa care se rastoarna pe un platou incalzit si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta