Ingrediente
Ingrediente: 400 g miez de paine de secara (graham), , 200 ml lapte fierbinte, , 100 g stafide, , 3 linguri rom, , 250 g mure, , 70 g ciocolata rasa (pe razatoarea mare), , 3 oua, , 1 plic zahar vanilat, , 50 g zahar, , 1 lingurita scortisoara rasa,, coaja rasa de la o lamaie, , unt si, pesmet pentru forma.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Se inmoaie stafidele - spalate si scurse - in rom, iar murele se aleg, se spala si se lasa sa se scurga.
Se pun galbenusurile intr-un castron si se freaca bine cu zaharul vanilat, zaharul tos si scortisoara rasa, dupa care se incorporeaza miezul de paine, ciocolata, coaja rasa de lamaie, stafidele cu rom cu tot si - la sfarsit - albusurile batute spuma.
Se unge cu unt o forma speciala de budinca (cu capac), se presara cu pesmetul si se umple pe 3/4 (pentru ca aluatul creste) cu straturi alternative de mure si aluat (se incepe cu murele, iar ultimul strat este de aluat). Se inchide forma si se da budinca la cuptorul incins la 200gr.. Se coace - pe baie de apa - circa 50 de minute, se lasa putin sa se raceasca in forma, dupa care se rastoarna pe un platou incalzit si se serveste imediat.