autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu mure

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 400 g miez de paine de secara (graham), , 200 ml lapte fierbinte, , 100 g stafide, , 3 linguri rom, , 250 g mure, , 70 g ciocolata rasa (pe razatoarea mare), , 3 oua, , 1 plic zahar vanilat, , 50 g zahar, , 1 lingurita scortisoara rasa,, coaja rasa de la o lamaie, , unt si, pesmet pentru forma.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se faramiteaza miezul de paine, se toarna peste el laptele clocotit si se lasa sa se umfle 30 de minute.
Se inmoaie stafidele - spalate si scurse - in rom, iar murele se aleg, se spala si se lasa sa se scurga.
Se pun galbenusurile intr-un castron si se freaca bine cu zaharul vanilat, zaharul tos si scortisoara rasa, dupa care se incorporeaza miezul de paine, ciocolata, coaja rasa de lamaie, stafidele cu rom cu tot si - la sfarsit - albusurile batute spuma.
Se unge cu unt o forma speciala de budinca (cu capac), se presara cu pesmetul si se umple pe 3/4 (pentru ca aluatul creste) cu straturi alternative de mure si aluat (se incepe cu murele, iar ultimul strat este de aluat). Se inchide forma si se da budinca la cuptorul incins la 200gr.. Se coace - pe baie de apa - circa 50 de minute, se lasa putin sa se raceasca in forma, dupa care se rastoarna pe un platou incalzit si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Revani cu mure

Prajitura Revani cu mure

Paharul meu este de 300 ml. Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase

5 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu mure

Prajitura cu mure

Separam albusurile de galbenusuri,albusul il batem cu zaharul,galbenusurile cu 7 linguri de ulei.Dupa

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 400 g miez de paine de secara (graham)
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 100 g stafide
  • 3 linguri rom
  • 250 g mure
  • 70 g ciocolata rasa (pe razatoarea mare)
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara rasa,
  • coaja rasa de la o lamaie
  • unt si
  • pesmet pentru forma.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Rulada cu ciocolata si visine din dulceata