autor:

Yannuka

» » Prajituri

Prajitura cu nectarine

Autor: Yannuka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Yannuka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 august 2010

Ingrediente
Pentru pandispan : 6 oua,6 linguri de zahar,6 linguri de faina,6 linguri de untdelemn, sare, de vanilie,praf de copt, Pentru caramel: 5-6 nectarine,o jumatate de cana de zahar,un sfert de pachet de unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

55 voturi

Mod de preparare

Se unge forma de tort cu untul scos din timp din frigider pentru a se inmuia putin.Nectarinele se spala si se taie felii,dupa care se aranjeaza in forma.Deasupra acestora se adauga o jumatate de cana de zahar.Se baga la cuptor pentru 15-20 de minute pentru a se inmuia nectarinele si pt a se topi zaharul.
Intre timp se prepara un blat de pandispan.Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu untdelemnul si cu esenta de vanilie(jumatate de fiola) pana cand devin o masa omogena.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se ingroasa.Se adauga apoi zahar putin cate putin(in loc de zahar tos se poate folosi si zahar farin,acesta facand ca blatul sa creasca mai mult si sa fie mai pufos)si se mixeaza pana cand acesta se topeste.Se pune amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri si se adauga treptat faina amestecata cu jumatate de pliculet de praf de copt.
Cand nectarinele s-au inmuiat,se toarna in tava,peste ele, blatul de pandispan.Se mai tine la cuptor inca 20-30 de minute pana se rumeneste.Cand este gata se rastoarna prajitura pe un platou,se lasa la racit dupa care se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nectarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura intoarsa,cu nectarine

Prajitura intoarsa,cu nectarine

Intr-o tava de 20/30 cm,se caramelizeaza 150 g zahar;se intinde bine,apoi in tava si pe peretii acesteia.Se

21 voturi    26 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu nectarine

Prajitura cu nectarine

Se unge tava cu margarina (si pe partile laterale). Se presara zahar in ea si se aseaza jumatati

45 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 27 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tania Zotoiu , 25 iunie 2015

    eu pe cea cu mere o fac cu mere intregi... e suuuuper buna

  • Fara foto

    Cristina-maria Virlan-Ruta , 25 iunie 2015

    Super bun..in loc de 6 .Am pus 8 ouă :)). Multumesc pentru reteta .

  • Fara foto

    cristina , 25 iunie 2015

    Acum am terminat de mâncat. Super bun! Multumesc pentru reteta! :)

    • Fara foto

      LoreDana Rarinca , 21 iunie 2015

      Super reteta, am incercat-o astazi...mhmm..

    • Ioana_Finichi

      Ioana_Finichi (Chef de cuisine) , 05 iulie 2014

      cred ca se rastoarna invers adica cu dosul in sus daca nectarinele se pun in forma inainte si dupa aceea aluatul

    • Fara foto

      Mandru Eugenia , 21 iunie 2014

      Esti criminalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Nu mai am pot mananc atatea bunatati!!!!

    • Fara foto

      Melania Parus , 21 iunie 2014

      mmmm:)

    • Fara foto

      Iuliana Tarnoveanu , 21 iunie 2014

      Merge!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2014

      Si o servim alaturi de un glob de inghetata de vanilie sau de frisca.....

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 21 iunie 2014

      Si o servim alaturi de un glob de inghetata de vanilie sau de frisca.....

    • Fara foto

      Camelia Voiculescu , 20 iunie 2014

      O fac si eu ,dar cu sase oua iese prea mult blat si ramane cam uscat ,cu patru oua e mai rezonabil ,dar depinde si de marimea formei .Eu totusi mai insiropez ,nu este suficient siropul de la caramel

    • Fara foto

      Raluca-petronela Adrobotoaie , 21 ianuarie 2014

      eu am una identica ,dar pui felii de mar

    • Fara foto

      Atena Pop , 21 august 2013

      Este exact ca tortul see you mere, doar a inlocuit fructele.

    • Fara foto

      Constantin Maria-rita , 21 august 2013

      bunuta!

    • Fara foto

      Lia Zaharia , 17 august 2013

      e buna dar si see you mere e la fel.

    • Fara foto

      Kamy , 24 iulie 2013

      Delicioasa! Multumesc

    • Fara foto

      ioana croitoru , 01 iulie 2013

      aceasta prajitura ofac si eu de mult timp si este fbuna

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 august 2010

      Arata foarte frumos. De gustoasa nu mai vorbesc.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 august 2010

      Foarte gustoasa si aromata, yumi,yumi...*****

    • Georgiana

      Georgiana (Chef de cuisine) , 18 august 2010

      Arata nemaipomenit!Sper sa-mi iasa si mie la fel.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 18 august 2010

      O prajitura f.buna.Si eu fac,dar zaharul il ard.Fac si cu mere,caise,piersici,ringlote,ananas(din conserva).

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

      O bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Foarte frumoasa si tare aromata.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Delicioasa.........

    • Yannuka

      Yannuka (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Multumesc!Da.Asa este!Se potriveste.Cam tot asa fac si tortul de mere.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Delicioasa.....la fel ca Mariana si eu o fac cu mere.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Foarte buna, prajitura ta. Mai la iarna, oti pune si mere in loc de nectarine, iese la fel de buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

55 voturi

Ingrediente

  • Pentru pandispan : 6 oua,6 linguri de zahar,6 linguri de faina,6 linguri de untdelemn
  • sare, de vanilie,praf de copt
  • Pentru caramel: 5-6 nectarine,o jumatate de cana de zahar,un sfert de pachet de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Yannuka
Prajitura cu jeleu

Prajitura cu jeleu

Se prepara un sirop amestecand o cana de apa cu una de zahar si 3 linguri de cacao.Se fierbe pana

36 voturi    8 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu frisca si biscuiti

Prajitura cu frisca si biscuiti

Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu zaharul pana se obtine o spuma si albusurile se bat cu

22 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
Cornulete de post

Cornulete de post

Se cerne faina,se face o adancitura in mijlocul ei unde se adauga margarina rece taiata in bucati

64 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Retete de post

cristina

Acum am terminat de mâncat. Super bun! Multumesc pentru reteta! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania