Se unge forma de tort cu untul scos din timp din frigider pentru a se inmuia putin.Nectarinele se spala si se taie felii,dupa care se aranjeaza in forma.Deasupra acestora se adauga o jumatate de cana de zahar.Se baga la cuptor pentru 15-20 de minute pentru a se inmuia nectarinele si pt a se topi zaharul.
Intre timp se prepara un blat de pandispan.Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu untdelemnul si cu esenta de vanilie(jumatate de fiola) pana cand devin o masa omogena.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se ingroasa.Se adauga apoi zahar putin cate putin(in loc de zahar tos se poate folosi si zahar farin,acesta facand ca blatul sa creasca mai mult si sa fie mai pufos)si se mixeaza pana cand acesta se topeste.Se pune amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri si se adauga treptat faina amestecata cu jumatate de pliculet de praf de copt.
Cand nectarinele s-au inmuiat,se toarna in tava,peste ele, blatul de pandispan.Se mai tine la cuptor inca 20-30 de minute pana se rumeneste.Cand este gata se rastoarna prajitura pe un platou,se lasa la racit dupa care se taie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii