Spalam fructele si le indepartam seminbtele. Caisele le lasam in jumatati daca sant bine coapte, iar nectarinele le taiem in felii.
In doua boluri, separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusele cu praful de sare, extractul de vanilie si uleiul. Albusurile le batem tare cu zaharul si praful de portocala. Amestecam cele doua compozitii si adaugam faina cu praful de portocala. Incorporam usor cu o paleta, apoi turnam aluatul in trava tapetata cu hartie de copt.
Asezam fructele deasupra si dam tava la cuptorul dinnainte incalzit pentru 30-45’, mai exact, pana trece testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca complet si numai dupa aceia o portionam.
Se serveste ca atare sau ornata dupa preferinta.
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii