autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nectarine si mac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 20 de bucati): 1,25 kg nectarine, , 40 g mac macinat, , 250 g unt moale, , 200 g zahar, , 1 varf de cutit sare, , 5 oua, , 375 g faina, , 1 plic praf de copt, , 2 linguri lapte, , 6 foi de gelatina, , 200 g smantana, , 1 plic zahar vanilat, , 400 g frisca batuta, , eventual putin mac pentru presarat deasupra.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata nectarinele de coaja, se taie in doua si se indeparteaza samburii. Se-ncinge cuptorul la 200ş.
Se freaca untul cu 150 g de zahar si cu sarea, pana ce devine cremos, dupa care se incorporeaza ouale, faina si praful de copt si se framanta un aluat neted. Jumatate din el se intinde pe o tava (de aragaz) unsa, iar cealalta jumatate se amesteca cu macul macinat si cu laptele si se intinde deasupra lui, netezind suprafata cu un cutit mai lat. Peste aluat se aseaza jumatatile de nectarine (10 se pun deoparte), se da prajitura 20-25 de minute la cuptor si apoi se lasa sa se raceasca.
Se inmoaie gelatina in apa rece si din nectarinele puse deoparte se face un piure (se maruntesc in robot) care se amesteca cu smantana, zaharul tos ramas si zaharul vanilat. Se stoarce gelatina intre palme, se pune intr-o craticioara cu o lingura de apa si se lasa sa se topeasca la foc mic, dupa care se incorporeaza in crema de nectarine, amestecand bine. Se da crema la frigider sa se intareasca si se amesteca, usor, cu frisca batuta. Se intinde valuri-valuri peste prajitura si se presara - eventual - cu putin mac
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nectarine si mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu cu branza proaspata

Tiramisu cu branza proaspata

Se bat galbenusurile cu zaharul pana se topeste cat de cat zaharul. Dupa ce s-a batut bine crema

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

Pentru foi: Intr-un bol diluam bulionul cu apa, apoi adaugam uleiul, zaharul si amestecam bine pana

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 20 de bucati): 1,25 kg nectarine
  • 40 g mac macinat
  • 250 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 5 oua
  • 375 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • 6 foi de gelatina
  • 200 g smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 g frisca batuta
  • eventual putin mac pentru presarat deasupra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura "Americana"