Blat:se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi pe rand galbenusurile si amoniacul stins in otet.Se presara faina,ness-ul si nuca si se amesteca usor cu o lingura de lemn de jos in sus.Se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se coace la foc moderat 40 de minute.
Dupa ce s-a racit,se taie blatul in doua, se da la o parte jumatate si se umple cu gemul amestecat cu nuca,se bune jumatatea cealalta deasupra,se pregateste glazura:se topeste ciocolata pe baie de aburi impreuna cu untul, apa si uleiul, se toarna peste prajitura si se lasa la racit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii