Ingrediente
pt blat:, 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, vanilie, crema I, 5 galbenusuri, 3/l de lapte, 8 linguri de zahar, 1/4 cana de faina, 3-4 pachetele de vanilie, 1/2 pachet de unt, crema II, 5 albusuri, 6 linguri de zahar, 2 linguri de nes sau 4 pliculete, o lingurita zeama de lamaie, si nuca prajita, si inca 10 linguri de zahar pt ars
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h
53 voturi
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care se adauga galbenusurile, faina si vanilia. Se coace la foc potrivit intr-o tava tapetata cu faina.
Crema I
Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga faina dizolvata bine in laptele rece si se fierbe pana se ingroasa. La sfarsit se adauga untul.
Crema II
Se bat albusurile spuma cu zahar dupa care se adauga zeama de lamaie si nesul. Se ard cele 10 linguri de zahar si se toarna fierbinte peste albusurile spuma. Se adauga: BLAT/ CREMA I/ CREMA II/ NUCA PRAJITA
Se tine la frigider o zi!
marina , 22 decembrie 2009
cata nuca prajita se pune sau se presara peste crema II?