autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura cu nescafe

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Ingrediente
Pt.blat:, -8 oua, -340 g de zahar, -230 g de faina, -1 lingurita plina de praf de copt, -7 lingurite de nescafe, -9 linguri de apa calduta, , Pt.crema:, -3 oua, -100-120 g de zahar, -2 linguri(pline) de amidon, -300 ml de lapte, -200 g unt, -putina esenta de rom, , Pt.decor,se face nuga din cca 100 gr si vreo 2 pumni de nuca taiata cu cutitul (nu macinata),in bucati de cca 0,5/0,5 cm

Dificultate: Medie Timp: 3h

42 voturi

Mod de preparare

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil cu cele 9 linguri de apa calduta;facem asa,pentru a fi siguri ca nesul e topit.Se mixeaza iar,pt.a omogeniza compozitia.
Adaugam,apoi,faina(cernuta cu praful de copt);se amesteca cu o lingura de lemn;se omogenizeaza,apoi,se adauga albusurile(8),batute spuma;se amesteca,usor,sa se omogenizeze.
Compozitia se pune intr-o tava,cu hirtie de copt;pt.cantitatea aceasta e nevoie de o tava mare;eu folosesc o tava cu diametrul de 38 de cm.
Se da la cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca40 minute.
Dupa ce e copt,blatul se lasa sa se raceasca.
In timpul acesta,facem crema:cele 3 oua le amestecam cu zaharul(cca 100 grame),apoi,le fierbem pe aburi(bain-marie),10 minute,amestecind tot timpul;apoi,se lasa sa se raceasca,amestecind din cind in cind.
Se face,apoi un "besamel" din lapte si amidon:amidonul se dizolva in laptele rece,apoi,se pun pe foc,se mesteca tot timpul,pina ce clocoteste;se ia de pe foc si se amesteca,aproape tot timpul,pina se raceste;se amesteca,ca sa nu faca pojghita,deasupra.Cind e rece,se amesteca cu untul,incetul cu incetul,apoi cu ouale fierte cu zahar.Se amesteca totul f bine(se poate face cu mixerul),apoi se pune esenta de rom.


Asamblare

Cind e rece,blatul se taie in 2.
In tava(curata) in care a fost copt blatul,se pune 1/2 de blat;peste se pune 1/2 din crema facuta;pe urma se pune a 2-a jumatate de blat,apoi a 2-a jumatate de crema.Deasupra,se presara nuga(facuta cu o zi inainte).

[Nugaua se face asa:zaharul(100 g) se pune pe foc;se caramelizeaza;cind e maroniu,se pun(peste zahar)nucile taiate;se amesteca bine,pe foc mic,apoi se pun pe o farfurie,lata,unsa cu f.putin ulei,ca nugaua sa nu se lipeasca.Cind e f.rece,se zdrobeste(intr-o punga,sa nu umplem bucataria cu nuga) cu un batator de carne,in
bucati(cam cit o boaba de griu).]

Se pune,apoi prajitura la frigider(sa se raceasca bine crema;daca e moale,se taie greu),apoi se taie in bucati de cca 4/4 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nescafe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Viorica A. (Chef de cuisine):

    Am pregatit azi prajitura cu nescafe. Am facut doar jumatate de portie sa vad cum iese. Am copt-o intr-o tava dreptunghiulara mai mica si am facut un blat nu prea gros si crema deasupra. Ce-am schimbat( pentru ca ma grabeam s-o termin): peste crema am ras un pic de nuca si ciocolata. Imi pare rau ca nu am posibilitatea sa o pozez, poate data viitoare. Sunt multumita cum mi-a iesit prajitura si ca aspect si gust. Ne-a placut, e foarte gustoasa, incercati-o si voi cei care cititi.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Da am facut si mi-a placut.

  • 24 comentarii

  • Vâlsan Mirela , 02 ianuarie 2015

    http://bdbnews.ro/editorial/197-cum-s-i-vinzi-datele-personale-pe-degeaba-viespar-ro-face-scam-eap-ori-mitocreal-.html

  • Camelia Khalil , 01 iunie 2014

    N-am intrat,de mult,pe gustos.ro.Acum,am intrat si ,din intimplare,am vazut greseala,Ilut Olimpia Lucia.E vorba de 100 de grame de zahar. Am ris,cu pofta,de greseala facuta.100 de linguri(topite) hahahaaaaa E o prajitura f.buna.Si spornica.

  • Ilut Olimpia Lucia , 19 martie 2014

    ASA M-AM GANDIT SI EU,O FI UITAT SA SCRIE IN RETETAR,DAR NU ERAM SIGURA DE ACEEA AM MAI CERUT PARERI.MULTUMESC.

    • Ilut Olimpia Lucia , 19 martie 2014

      BUNA! IN RETETE SCRIE ,PENTRU DECOR. SE FACE NUGA DIN 100 LINGURI(CU CE SUNT LINGURILE UMPLUTE,SI CHIAR 100),NU PREA AM INTELES.PUTETI SA MA LAMURITI?PENTRU CA IMI PLACE RETETA SI AS DORI S-O FAC.MULTUMESC ANTICIPAT.

    • , 06 ianuarie 2014

      Minunata

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Si mie imi plac mult prajiturile care au in compozite ness, le da un gust aromat si deosebit de gustos. Am sa incerc varianta ta, este tentanta:)))

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Cami, salvat reteta, pot zice ca e pe placul meu, e cu ness, mie imi plac prajituril cu ness sau caramel.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Intr-adevar,merita incercata. Imi pare rau,"Viorica A."ca n-ai facut poza.Poate data viitoare.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Foarte aspectoasa!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Ma bucur,ca a fost buna:Constanta Proca. "Gospodinadecriza GDC",incearca cu crema !Nu vei regreta.

    • husni , 09 aprilie 2010

      Ma bucura comentariile voastre. "Gospodinadecriza GDC" incearca cu crema,nu vei regreta ! Constanta Proca,ma bucur ca ti-a placut !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Arata grozav si e foarte buna .Felicitari !

    • husni , 09 aprilie 2010

      Multumesc ! Da,arata minunat si e buuuuuuuuuuuuuuna ! Sotul meu,n-o prea are cu dulciurile;dar asta ii place.Aroma de cafea e super;eu,ca sa fie mai puternica,aroma de cafea,pun(in loc de apa),cafea,slaba,calduta.Prajitura nu e f.dulce. Va recomand,sa o faceti !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      O voi salva si eu..........arata minunat!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Waw ! arata grozav, am salvat reteta, trebue neaparat sa fac aceasta prajitura. Felicitari ! ai votul meu.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      f.buna!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Arata foarte bine,felicitari!

    • Gospodinadecriza GDC , 08 aprilie 2010

      E printre preferatele mele, de cand eram mica! Cu crema la mijloc, nu am facut! O salvez!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Imi place, am s-o pregatesc foarte curand, am salvat-o.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Superba explicatia si foarte buna prajitura!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Minunata prajitura!

    • Monica , 07 aprilie 2010

      Arata frumos!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Delicioasa combinatia nescafe cu nuga.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      foarte buna prajitura Cami!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

42 voturi

Ingrediente

  • Pt.blat:
  • -8 oua
  • -340 g de zahar
  • -230 g de faina
  • -1 lingurita plina de praf de copt
  • -7 lingurite de nescafe
  • -9 linguri de apa calduta
  • Pt.crema:
  • -3 oua
  • -100-120 g de zahar
  • -2 linguri(pline) de amidon
  • -300 ml de lapte
  • -200 g unt
  • -putina esenta de rom
  • Pt.decor,se face nuga din cca 100 gr si vreo 2 pumni de nuca taiata cu cutitul (nu macinata),in bucati de cca 0,5/0,5 cm

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

Si mie imi plac mult prajiturile care au in compozite ness, le da un gust aromat si deosebit de gustos. Am sa incerc varianta ta, este tentanta:)))

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cozonac