autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu ness

Autor: eufrosina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eufrosina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Ingrediente
Pandispan:, 5 oua, 5 linguri zahar, 1 praf de copt, 1 varf sare, 5 linguri faina, , Crema:, Prima parte (bezeaua):, 6 oua, 200 gr zahar, , A doua parte:, 200 gr unt, 250 gr zahar farin, 4 linguri cacao, 2 lingurite cu ness

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Pandispanul:

Se separa cele 5 oua, se bat spuma albusurile, se adauga galbenusurile unul cate unul, se pun cele 5 linguri de zahar, se amesteca foarte bine, dupa care se pune faina, praful de copt si 1 varf de sare.

Se coace la foc mediu timp de 15, 20 de minute, in cuptorul bine incins.



Crema:

Se separa cele 6 oua. Pentru prima parte se face bezeaua: peste cele 6 albusuri batute spuma se adauga zaharul. Cand se adauga zaharul se scufunda vasul intr-un alt vas cu apa fierbinte si se bat in continuare pana incepe sa se intareasca un pic. Se adauga compozitia peste pandispan (acesta trebuie sa fie rece).



Pentru partea a doua: se amesteca foarte bine untul cu 250 gr zahar, 4 linguri cacao, 2 lingurite ness si se adauga cele 6 galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga si aceasta peste restul de prajitura.



La final trebuie sa avem: pandispan+bezea+crema peste care se poate pune ciocolata sau ness.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ness si nuca

Prajitura cu ness si nuca

Ouale se spala si se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat,

20 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Amesteci galbenusurile cu zaharul, cu nesul, apoi bati spuma albusurile si le pui in compozitia de

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eurfosina , 02 noiembrie 2017

    Multumesc, Margareta pentru aprecieri, o zi buna.

  • Fara foto

    Margareta , 02 noiembrie 2017

    Foarte buna , gustoasa si nu este greu da facut.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 varf sare
  • 5 linguri faina
  • Crema:
  • Prima parte (bezeaua):
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • A doua parte:
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar farin
  • 4 linguri cacao
  • 2 lingurite cu ness

Raporteaza reteta

Eurfosina

Multumesc, Margareta pentru aprecieri, o zi buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Valurile Dunarii