Se bat bine albusurile spuma, apoi treptat se adauga zaharul pudra si la urma nuca amestecand incet in asa fel in cat compozitia sa prinda aer. Foile se coc pe dosul tavii, unse bine cu margarina sau unt si se desprind cu un cutit cand sunt inca fierbinti si se rastoarna pe un ziar sau pe un blat de lemn, despartite de ziare ca sa nu se prinda intre ele.
Intre timp se face crema: se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si margarina sau untul (la temperatura camerei) si la urma se adauga esenta de rom, cacao si nessul. Se aseaza foile si se ung cu crema rezultata in asa fel incat deasupra sa fie un strat de crema. Se da 2 3 ore la rece. Inainte de a se servi se rade deasupra ciocolata si nuca de cocos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii