autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu ness

Autor: Valenta (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 24 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Valenta (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 24 decembrie 2009

Ingrediente
Blat:, , - 7 oua, - 7 linguri zahar, - 7 linguri ulei, - 7 linguri faina, - 1 plic praf de copt., , Crema pentru blat:, , - 1/2 l lapte, - 1/2 cana zahar, - 5 galbenusuri, - 125 g margarina Rama, - 5 linguri faina, - 1 fiola esenta vanilie., , Crema ness:, , - 5 albusuri, - 11 linguri zahar, - 3 pliculete ness a 1,8 g, - o ciocolata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

45 voturi

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul adaugat in ploaie. Galbenusurile se freaca cu praful de copt nestins si uleiul pe care il adaug in trepte. Aceste doua compozitii se amesteca. Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei. Se pune hartie de copt. Se coace compozitia 45 minute. Dupa coacere, se taie blatul in doua parti, in lungime.


Crema pentru blat:

Laptele se pune la fiert; se freaca galbenusurile cu zahar si putin lapte pentru subtiere. Se adauga faina si rastorn totul peste laptele fiert. Dupa ce se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga margarina Rama si esenta de vanilie. Dupa racire, se toarna intre blaturile taiate.

Crema ness:

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga ness-ul.
Separat, se pun 4 linguri zahar pana la topire si se rastoarna peste albusuri foarte repede batand cu telul pentru a nu se carameliza.
Se niveleaza si se orneaza cu ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Aceasta e prajitura preferata a uneia dintre surorile mele, careia i-am si pregatit-o pentru onomastica

10 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ness si foi de bezea

Prajitura cu ness si foi de bezea

Cele 12 albusuri se bat bine impreuna cu zaharul, (care se adauga in "ploaie"). Se adauga nuca

45 voturi    20 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ursu Stefan , 12 iunie 2015

    nu. este fara faina!!

  • Fara foto

    Ionescu Mariana , 17 martie 2015

    sincer arata foarte bine,cred ca o sa o incerc.

  • Fara foto

    Mioara Ioan , 03 ianuarie 2015

    Ca sa nu-ti cada albusul asa, pune zeama de la o jumatate de lamaie in albus cand il bati!! Apoi ramane crud, trebuie lasat putin in cuptor pana se rumeneste un pic! Prefer asa, decat zaharul caramelizat!!

    • Fara foto

      Valentin Iamandache , 16 septembrie 2014

      nu ati facut prajituri normal ca se pune si faina la sfarsit ca orice prajitura o a omis sa scrie ce tot intrebati cand se pune faina

    • Fara foto

      Diana Vasile , 16 septembrie 2014

      Tuta Maraloi dar se poate evita...simplu!!! nu mananci :)

    • Fara foto

      Diana Vasile , 16 septembrie 2014

      este o crema facuta din galbenusuri cu 3 plicuri de ness..cum ar trebui sa arate? neagra?! eu am facut prajitura asta ..si e f buna

    • Fara foto

      Diana Vasile , 16 septembrie 2014

      chiar nu ai facut niciodata un blat?! daca da,,inseamna ca stii deja cand si cum se pune faina :))

    • Fara foto

      Liliana Galati , 14 august 2014

      Nici foto nu e originala.Voi credeti ca o crema cu ness se va vedea atat de alba pe deasupra prajiturii?

    • Fara foto

      Eugenia Pop , 14 august 2014

      Eugenia Daca reteta nu o scri corect nu pune pe internet

    • Fara foto

      silvia , 19 septembrie 2013

      tava cedimensiune are?

    • Fara foto

      Mihaela Ilie , 17 septembrie 2013

      si faina pentru blat cand se adauga?

    • Fara foto

      Elena Botezatu , 17 septembrie 2013

      in blat nu se pune si faina ?

    • Elena_Botezatu

      Elena_Botezatu (Bucatar sef) , 17 septembrie 2013

      in blat nu se pune si faina ?

    • Fara foto

      Elena Margineanu , 17 septembrie 2013

      De obicei imi plac mult retetele dar sincera sa fiu asta nu o prea inteleg si imi pare rau ca pare foarte apetisanta a-si aprecia daca ai explicao din nou . Multumesc anticipat .

    • Cosmina Maria_Preduchin

      Cosmina Maria_Preduchin (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2013

      eu cred din experienta,ca faina se pune la blad dupa ce cele 2 compozitii au fost amestecate.am sa o incerc si eu.multumim pt reteta

    • Fara foto

      Mariana Andor , 16 septembrie 2013

      Ca sa nu-ti cada albusul asa, pune zeama de la o jumatate de lamaie in albus cand il bati!! Apoi ramane crud, trebuie lasat putin in cuptor pana se rumeneste un pic! Prefer asa, decat zaharul caramelizat!!

    • Fara foto

      Felicia Cucos , 16 septembrie 2013

      delicioasa faina`nu`se`pune`in`blat????????

    • Fara foto

      Elena Maricut , 16 septembrie 2013

      pare delicioasa....

    • Fara foto

      Dragomir Maria , 29 august 2013

      o sa incerc si eu pare delicioasa.

    • Fara foto

      Tuta Maraloi , 14 august 2013

      Ca sa nu-ti cada albusul asa, pune zeama de la o jumatate de lamaie in albus cand il bati!! Apoi ramane crud, trebuie lasat putin in cuptor pana se rumeneste un pic! Prefer asa, decat zaharul caramelizat!!

    • Fara foto

      Liliana Iacob , 14 august 2013

      Nu scrie nicaieri cand se pun in blat cele 7 linguri de faina... deci?

    • Fara foto

      By@nc@ , 16 iunie 2010

      gustoasa, este de nota 10 nu am mai mancat o bunatate ca asta niciodata.

    • Fara foto

      anca , 18 martie 2010

      una dintre cele mai gustoase retete

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

      Excelenta si banuiesc si fff buna!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

      e foarte buna prajiturica asta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

45 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - 7 oua
  • - 7 linguri zahar
  • - 7 linguri ulei
  • - 7 linguri faina
  • - 1 plic praf de copt.
  • Crema pentru blat:
  • - 1/2 l lapte
  • - 1/2 cana zahar
  • - 5 galbenusuri
  • - 125 g margarina Rama
  • - 5 linguri faina
  • - 1 fiola esenta vanilie.
  • Crema ness:
  • - 5 albusuri
  • - 11 linguri zahar
  • - 3 pliculete ness a 1,8 g
  • - o ciocolata.

Raporteaza reteta

silvia

tava cedimensiune are?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Muffins fine cu ciocolata