Blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul adaugat in ploaie. Galbenusurile se freaca cu praful de copt nestins si uleiul pe care il adaug in trepte. Aceste doua compozitii se amesteca. Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei. Se pune hartie de copt. Se coace compozitia 45 minute. Dupa coacere, se taie blatul in doua parti, in lungime.
Crema pentru blat:
Laptele se pune la fiert; se freaca galbenusurile cu zahar si putin lapte pentru subtiere. Se adauga faina si rastorn totul peste laptele fiert. Dupa ce se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga margarina Rama si esenta de vanilie. Dupa racire, se toarna intre blaturile taiate.
Crema ness:
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga ness-ul.
Separat, se pun 4 linguri zahar pana la topire si se rastoarna peste albusuri foarte repede batand cu telul pentru a nu se carameliza.
Se niveleaza si se orneaza cu ciocolata rasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii