Ouale se spala si se separa.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Se adauga zaharul treptat, si se bat albusurile pana se topeste zaharul, iar spuma sta pe tel.
Se adauga coaja de lamaie rasa, vanilia, nuca, praful de copt,galbenusurile si faina.Se amesteca cu telul fara sa insistam, pentru a nu se lasa spuma de albus.
Intr-o tava de 40/40 se pune hartie de copt care se unge cu unt sau 2 linguri de ulei.
Aluatul se pune in tava si se niveleaza.
Se coace in cuptorul incins in prealabil la o temperatura moderata (150-170 grade) timp de 20 -30 minute, in functie de cuptor.Blatul, cand este copt, daca il atingi cu un deget la mijlocul tavii, trebuie sa fie ferm, iar culoarea trebuie sa fie aurie.Cand este copt se scoate si se lasa sa se raceasaca.
Intre timp se face siropul dintr-o cana de zahar, 1/2 cana de apa si o felie de lamaie, si se lasa sa se raceasca.
Dupa racire, blatul se insiropeaza cu ajutorul unei linguri. Eu nu pun foarte mult sirop.
Untul, adus la temperatura camerei,se amesteca cu nessul care a fost frecat un pic cu galbenusurile.Se adauga zaharul pudra, si se freaca spuma.Nu puneti nessul direct peste unt, pentru ca se dizolva foarte greu.
Crema astfel obtinuta, se intinde cu ajutorul unui cutit mai lung, peste blat
Stratul de crema nu trebuie sa fie mai inalt de 4- 5 mm,iar blatul in jur de 4-5 cm.
Se presara nuca macunata peste crema, dupa care se portioneaza in romburi sau patratele.
Recomandare
Inainte de servire, prajiturile cu crema pe baza de unt, se tin la temperatura cemerei o jumatate de ora.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii