Aluat:6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar , se aduga 6 galbenusuri,2 linguri cacao,o lingura apa,5 linguri faina,2 maini nuci macinate.Se amesteca cu telul prin rasturnare(de jos in sus), se pune in tava la copt.
Crema: 2 oua intregi,cu 150 g zahar,se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana.Dupa ce s-a racit se pune margarina si esenta de vanilie.
Glazura:6 linguri apa,100 g zahar,2 linguri cacao,se fierb pana se ingroasa.Se ia de pe foc, se amesteca circular cu 50 g unt(margarina).
Aluatul se taie in doua foi, se umpla cu crema, si apoi se pune glazura fierbinte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii