PRAJITURA CU NUCA

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 cani de faina
  • -1 cana nuca
  • -1 cana ulei
  • -1 cana zahar
  • -4 oua
  • -100 g stafide
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -praf de copt sau 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • -putin anason

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul cca 5 minute, pina devin o pasta omogena. Separat, se bat albusurile spuma. Peste oua se adauga anasonul, praful de copt, uleiul, nuca macinata, stafidele, faina si la sfarsit albusurile, amestecand foarte incet pentru a nu se lasa. Se unge o forma cu margarina si se toarna in ea compozitia. Cuptorul se incalzeste in prealabil. Se introduce compozitia la cuptor cu focul mare ptr 5 minute dupa care se reduce la foc potrivit. Se coace cca 25-30 minute.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise