In tava unsa cu ulei(mai mica decat cea de aragaz, cu peretii inalti),se asaza nucile si se da la cuptor.Intre timp se prepara Blatul:
Se incorporeaza gabenusurile cu zaharul,mestecand pana devine o pasta omogena.Se adauga cacao,faina,praful de copt,vanilia,apa, albusurile batute spuma. Se asaza compozitia in tava peste nuci. (Nucile trebuie sa se usuce bine, atentie sa nu arda).Se da la cuptor pentru 15-20 minute, in functie de cuptor.Se verifica,cu scobitoarea. Crema se poate intinde peste nuci, sau peste blat. Cum doriti.
Crema:
Scoti apa din unt, incorporezi Finetti,omogenizezi cu mixerul,adaugi esenta.Dupa ce se raceste prajitura, intinzi crema,peste care intinzi Glazura:
Zaharul,zeama de lamaie,untul,incorporate, le dai pe flacara, pana se topeste zaharul.Amesteci mereu, sa nu se prinda. Lasi sa se raceasca, intre timp mai amesteci sa nu se formze pojghita la suprafata glazurii.Intinzi glazura peste crema si dai la rece.Tai patrate sau romburi.Daca doresti, poti folosi glazura de ciocolata. Adaugi cacao in compozitia glazurii, inlocuiesti zeama de lamaie cu apa sau lapte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii