autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu nuca

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2009

Ingrediente
300 g nuca (jumatati), Blatul:, 6 oua, 200 g zahar pudra, 2 linguri cacao, 4 linguri faina, 1 lingura apa minerala, 1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, Crema:, 300 g Finetti (sau Nuttela), 1,5 pachet unt, esenta de rom, Glazura:, 75 g zahar, 50 g unt, 2 linguri zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

75 voturi

Mod de preparare

In tava unsa cu ulei(mai mica decat cea de aragaz, cu peretii inalti),se asaza nucile si se da la cuptor.Intre timp se prepara Blatul:
Se incorporeaza gabenusurile cu zaharul,mestecand pana devine o pasta omogena.Se adauga cacao,faina,praful de copt,vanilia,apa, albusurile batute spuma. Se asaza compozitia in tava peste nuci. (Nucile trebuie sa se usuce bine, atentie sa nu arda).Se da la cuptor pentru 15-20 minute, in functie de cuptor.Se verifica,cu scobitoarea. Crema se poate intinde peste nuci, sau peste blat. Cum doriti.
Crema:
Scoti apa din unt, incorporezi Finetti,omogenizezi cu mixerul,adaugi esenta.Dupa ce se raceste prajitura, intinzi crema,peste care intinzi Glazura:
Zaharul,zeama de lamaie,untul,incorporate, le dai pe flacara, pana se topeste zaharul.Amesteci mereu, sa nu se prinda. Lasi sa se raceasca, intre timp mai amesteci sa nu se formze pojghita la suprafata glazurii.Intinzi glazura peste crema si dai la rece.Tai patrate sau romburi.Daca doresti, poti folosi glazura de ciocolata. Adaugi cacao in compozitia glazurii, inlocuiesti zeama de lamaie cu apa sau lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura egipteana cu nuca si caramel

Prajitura egipteana cu nuca si caramel

Se incalzeste cuptorul in timp ce vom face 3 foi , fiecare din : 3 albusuri batute spuma apoi amestecate

35 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura cu foi de napolitana si nuca

Prajitura cu foi de napolitana si nuca

1. Intr-o cratita cu fundul mai gros, ardem 200 gr de zahar. Cand este complet topit si ajunge la

113 voturi    32 comentarii
1h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Raluca

    Raluca (Chef de cuisine):

    Prajitura a iesit foarte buna, si a fost usor si rapid de facut. Eu am probleme cu blaturile de obicei, nu-mi ies, insa de data aceasta totul a mers bine. Singura schimbare pe care am facut-o la reteta originala e ca am pus mai putin unt decat e specificat, si adica doar 200g. Poze nu am, ca s-a mancat rapid :) data viitoare!

  • draguta

    draguta (Chef de cuisine):

    Am facut chiar astazi aceasta prajitura si vreau sa spun ca am ramas surprinsa cat de repede si usor s-a facut. Nu mai spun ca este exdraordinar de buna.

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Snijec Cely , 30 decembrie 2014

    e minunata pentru revelion

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    F rapida de facut. I-mi plac nucile asa ca aceasta prajitura o trec in meniul meu la desert macar odata pe saptamana. Multumesc pt idee.

  • Fara foto

    Oana Raducan , 04 iulie 2010

    Este foarte usor de facut si delicioasa dar am schimbat-o putin dupa ce am facut-o prima data (alor mei nu le-a placut glazura si crema in strat prea gros este putin gretoasa). Blatul este asa cum este in reteta originala, din crema am folosit doar o parte iar glazura deloc. Ingrediente: 300 g nuca (jumatati) Blatul: 6 oua 200 g zahar pudra 2 linguri cacao 4 linguri faina 1 lingura apa minerala 1 praf de copt 1 plic zahar vanilat Crema: 100 g Finetti (sau Nuttela) 0,5 pachet unt

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      suna foarte tentant.....o voi face

    • Georgiana Cosac

      Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Am salvat-o si o sa o fac curand.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      O reteta tare buna.Felicitari.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      imi place reteta ta si cred ca e buna,am s-o incerc.

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      unde ai tinut ascunsa reteta asta pana acum???:)am salvat-o!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Arata grozav...

    • Fara foto

      dodo , 29 decembrie 2009

      Cu siguranta e gustoasa prajitura!Felicitari!Eu o pregatesc cu bucatele de nuci in blat. Aici la noi, in Ardeal, majoritatea prajiturilor se taie in dreptunghiuri nu foarte late, cam de 2/4 cm.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Cred ca este delicioasa, am s-o incerc... Felicitari !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

      O prezentarea superba,felicitari.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      cred ca e buna si rapid de facut

    • Fara foto

      ICE (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Super! Mie imi place orice contine nuca. :)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Cred ca este tare buna.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Imi place reteta, ce buna trebuie sa fie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Tare gustoasa...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Si aceasta reteta imi place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

75 voturi

Ingrediente

  • 300 g nuca (jumatati)
  • Blatul:
  • 6 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 300 g Finetti (sau Nuttela)
  • 1,5 pachet unt
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

mimi (Chef de cuisine)

F rapida de facut. I-mi plac nucile asa ca aceasta prajitura o trec in meniul meu la desert macar odata pe saptamana. Multumesc pt idee.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
PORTOCALE UMPLUTE