Blatul si crema de ciocolata le putem pregatim cu o zi inainte de asamblare.
Pentru blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final adaugam, amestecand cu o spatula, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca macinata.
Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Verificam cu o scobitoare daca este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Crema 1: amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc lasand sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata apoi lasam la frigider pana a doua zi.
A doua zi inainte de folosire o mixam timp de cateva minute cu mixerul la treapta mare pana obtinem o crema pufoasa.
Crema 2: caramelizam zaharul pana devine auriu. Turnam peste zaharul caramelizat apa si lasam pe foc pana se topeste caramelul apoi luam de pe foc si lasam la racit. Separat mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar ( punem deoparte 5 linguri pt insiropat). Punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Lasam la racit.
Blatul il taiem in trei. Siropul pus deoparte il lungim cu apa si il folosim la insiropatul fiecarei foi de blat. Asadar asezam prima foaia, o insiropam si o ungem cu crema de ciocolata. Asezam a doua foaie pe care la fel o insiropam usor si o ungem cu crema caramel. Asezam ultima foaie si o insiropam usor.
Pregatim glazura: topim pe baie de aburi frisca lichida amestecata cu o lingura zahar pudra si ciocolata taiata bucatele. Amestecam bine pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa se raceasca ( cat sa nu fie fierbinte) apoi turnam peste prajitura si nivelam.
Deasupra presaram nuca taiata si prajita.
Dam la frigider timp de minim 2 ore sau pana a doua zi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii