autor:

Timea

» » Prajituri

Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, - 6 oua, - 150 gr zahar, - 150 gr faina, - 150 gr nuca macinata, - 1 plic praf de copt, - 4 linguri apa fierbinte, - 150 ml ulei, - un varf de sare, Crema 1:, - 100 ml frisca lichida neindulcita ( eu folosesc Pilos de la Lidl - cele in cutii mici de 200 ml), - 3 linguri zahar, - 100 gr ciocolata neagra, Crema 2:, - 1 pahar zahar, - 1 pahar apa, - 3 linguri faina, - 1 ou + 3 linguri zahar, - 125 gr unt, Glazura:, - 100 gr ciocolata neagra, - 50 gr frisca lichida neindulcita, - 1 lingura zahar pudra, - 100 gr nuca prajita

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

61 voturi

Mod de preparare

Blatul si crema de ciocolata le putem pregatim cu o zi inainte de asamblare.

Pentru blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final adaugam, amestecand cu o spatula, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca macinata.
Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Verificam cu o scobitoare daca este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Crema 1: amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc lasand sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata apoi lasam la frigider pana a doua zi.
A doua zi inainte de folosire o mixam timp de cateva minute cu mixerul la treapta mare pana obtinem o crema pufoasa.

Crema 2: caramelizam zaharul pana devine auriu. Turnam peste zaharul caramelizat apa si lasam pe foc pana se topeste caramelul apoi luam de pe foc si lasam la racit. Separat mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar ( punem deoparte 5 linguri pt insiropat). Punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Lasam la racit.

Blatul il taiem in trei. Siropul pus deoparte il lungim cu apa si il folosim la insiropatul fiecarei foi de blat. Asadar asezam prima foaia, o insiropam si o ungem cu crema de ciocolata. Asezam a doua foaie pe care la fel o insiropam usor si o ungem cu crema caramel. Asezam ultima foaie si o insiropam usor.

Pregatim glazura: topim pe baie de aburi frisca lichida amestecata cu o lingura zahar pudra si ciocolata taiata bucatele. Amestecam bine pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa se raceasca ( cat sa nu fie fierbinte) apoi turnam peste prajitura si nivelam.
Deasupra presaram nuca taiata si prajita.
Dam la frigider timp de minim 2 ore sau pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii

  • Adita , 09 februarie 2017

    Trebuie incercata :)

  • AdeLyna Țudic , 06 iulie 2015

    Din poze eu vad o tava de 35/30. Prajitura este destul de mare. Din 6 oua iese un blat pe care il poti taia in 3. Mi se pare o prajitura bunaaa <3

  • Liana Ban , 06 iulie 2014

    Pentru o tava de dimensiuni normale , se impune sa suplimentezi cantitatile cu jumatate fata de ceea ce este precizat...cat priveste timpii care sunt mentionati ,eu am actionat fara acele ...de pe o zi pe cealalta ,lasand doar sa se raceasca temeinic crema pret de maxim 2 h.iar apoi am mixat-o fara probleme..

    • Vamvu Veronica , 11 aprilie 2014

      Am facut aceasta prajitura dar nu a crescut suficient de inalta ca sapot obtine 3 foi. Puteti preciza dimensiunile tavii!

    • Lili Neagu , 09 februarie 2014

      Rugaminte: mentionati si dimensiunile tavii, pentru mai multa precizie!

    • Maria Ionela Stanciu , 11 decembrie 2013

      Pentru o tava de dimensiuni normale , se impune sa suplimentezi cantitatile cu jumatate fata de ceea ce este precizat...cat priveste timpii care sunt mentionati ,eu am actionat fara acele ...de pe o zi pe cealalta ,lasand doar sa se raceasca temeinic crema pret de maxim 2 h.iar apoi am mixat-o fara probleme..

    • Gheorghita Daniela , 11 decembrie 2013

      delicioasa

    • Lili Radu , 11 decembrie 2013

      cunosc prajitura,dar nu am facut-o niciodata,urmeaza cat de curand sa o fac!!

    • Mihaela Luchian , 11 decembrie 2013

      Pentru o tava de dimensiuni normale , se impune sa suplimentezi cantitatile cu jumatate fata de ceea ce este precizat...cat priveste timpii care sunt mentionati ,eu am actionat fara acele ...de pe o zi pe cealalta ,lasand doar sa se raceasca temeinic crema pret de maxim 2 h.iar apoi am mixat-o fara probleme..

    • Maria Ionela Stanciu , 11 decembrie 2013

      sigur e buna

    • Ranga Mariana , 15 noiembrie 2013

      delicioasa

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      o prajitura delicioasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      un adevarat rasfat... un deliciu...

    • Elena Mihai , 07 septembrie 2013

      foarte buna

    • silvia (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2013

      tava ce dimensiune are?

    • Micu Marcela , 05 septembrie 2013

      hmmmmm ce bune e.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h

61 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 150 gr faina
  • - 150 gr nuca macinata
  • - 1 plic praf de copt
  • - 4 linguri apa fierbinte
  • - 150 ml ulei
  • - un varf de sare
  • Crema 1:
  • - 100 ml frisca lichida neindulcita ( eu folosesc Pilos de la Lidl - cele in cutii mici de 200 ml)
  • - 3 linguri zahar
  • - 100 gr ciocolata neagra
  • Crema 2:
  • - 1 pahar zahar
  • - 1 pahar apa
  • - 3 linguri faina
  • - 1 ou + 3 linguri zahar
  • - 125 gr unt
  • Glazura:
  • - 100 gr ciocolata neagra
  • - 50 gr frisca lichida neindulcita
  • - 1 lingura zahar pudra
  • - 100 gr nuca prajita

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

14 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

26 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Adita

Trebuie incercata :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu gutui