autor:

Timea

» » Prajituri

Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, - 6 oua, - 150 gr zahar, - 150 gr faina, - 150 gr nuca macinata, - 1 plic praf de copt, - 4 linguri apa fierbinte, - 150 ml ulei, - un varf de sare, Crema 1:, - 100 ml frisca lichida neindulcita ( eu folosesc Pilos de la Lidl - cele in cutii mici de 200 ml), - 3 linguri zahar, - 100 gr ciocolata neagra, Crema 2:, - 1 pahar zahar, - 1 pahar apa, - 3 linguri faina, - 1 ou + 3 linguri zahar, - 125 gr unt, Glazura:, - 100 gr ciocolata neagra, - 50 gr frisca lichida neindulcita, - 1 lingura zahar pudra, - 100 gr nuca prajita

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

58 voturi

Mod de preparare

Blatul si crema de ciocolata le putem pregatim cu o zi inainte de asamblare.

Pentru blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final adaugam, amestecand cu o spatula, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca macinata.
Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Verificam cu o scobitoare daca este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Crema 1: amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc lasand sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata apoi lasam la frigider pana a doua zi.
A doua zi inainte de folosire o mixam timp de cateva minute cu mixerul la treapta mare pana obtinem o crema pufoasa.

Crema 2: caramelizam zaharul pana devine auriu. Turnam peste zaharul caramelizat apa si lasam pe foc pana se topeste caramelul apoi luam de pe foc si lasam la racit. Separat mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar ( punem deoparte 5 linguri pt insiropat). Punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Lasam la racit.

Blatul il taiem in trei. Siropul pus deoparte il lungim cu apa si il folosim la insiropatul fiecarei foi de blat. Asadar asezam prima foaia, o insiropam si o ungem cu crema de ciocolata. Asezam a doua foaie pe care la fel o insiropam usor si o ungem cu crema caramel. Asezam ultima foaie si o insiropam usor.

Pregatim glazura: topim pe baie de aburi frisca lichida amestecata cu o lingura zahar pudra si ciocolata taiata bucatele. Amestecam bine pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa se raceasca ( cat sa nu fie fierbinte) apoi turnam peste prajitura si nivelam.
Deasupra presaram nuca taiata si prajita.
Dam la frigider timp de minim 2 ore sau pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ness si nuca

Prajitura cu ness si nuca

Ouale se spala si se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat,

18 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri
Muffins colorate

Muffins colorate

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale si esenta

2 voturi    2 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adita , 09 februarie 2017

    Trebuie incercata :)

  • Fara foto

    AdeLyna Țudic , 06 iulie 2015

    Din poze eu vad o tava de 35/30. Prajitura este destul de mare. Din 6 oua iese un blat pe care il poti taia in 3. Mi se pare o prajitura bunaaa <3

  • Fara foto

    Liana Ban , 06 iulie 2014

    Pentru o tava de dimensiuni normale , se impune sa suplimentezi cantitatile cu jumatate fata de ceea ce este precizat...cat priveste timpii care sunt mentionati ,eu am actionat fara acele ...de pe o zi pe cealalta ,lasand doar sa se raceasca temeinic crema pret de maxim 2 h.iar apoi am mixat-o fara probleme..

    • Fara foto

      Vamvu Veronica , 11 aprilie 2014

      Am facut aceasta prajitura dar nu a crescut suficient de inalta ca sapot obtine 3 foi. Puteti preciza dimensiunile tavii!

    • Fara foto

      Lili Neagu , 09 februarie 2014

      Rugaminte: mentionati si dimensiunile tavii, pentru mai multa precizie!

    • Fara foto

      Maria Ionela Stanciu , 11 decembrie 2013

      Pentru o tava de dimensiuni normale , se impune sa suplimentezi cantitatile cu jumatate fata de ceea ce este precizat...cat priveste timpii care sunt mentionati ,eu am actionat fara acele ...de pe o zi pe cealalta ,lasand doar sa se raceasca temeinic crema pret de maxim 2 h.iar apoi am mixat-o fara probleme..

    • Fara foto

      Gheorghita Daniela , 11 decembrie 2013

      delicioasa

    • Fara foto

      Lili Radu , 11 decembrie 2013

      cunosc prajitura,dar nu am facut-o niciodata,urmeaza cat de curand sa o fac!!

    • Fara foto

      Mihaela Luchian , 11 decembrie 2013

      Pentru o tava de dimensiuni normale , se impune sa suplimentezi cantitatile cu jumatate fata de ceea ce este precizat...cat priveste timpii care sunt mentionati ,eu am actionat fara acele ...de pe o zi pe cealalta ,lasand doar sa se raceasca temeinic crema pret de maxim 2 h.iar apoi am mixat-o fara probleme..

    • Fara foto

      Maria Ionela Stanciu , 11 decembrie 2013

      sigur e buna

    • Fara foto

      Ranga Mariana , 15 noiembrie 2013

      delicioasa

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      o prajitura delicioasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      un adevarat rasfat... un deliciu...

    • Fara foto

      Elena Mihai , 07 septembrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      silvia (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2013

      tava ce dimensiune are?

    • Fara foto

      Micu Marcela , 05 septembrie 2013

      hmmmmm ce bune e.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h

58 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 150 gr faina
  • - 150 gr nuca macinata
  • - 1 plic praf de copt
  • - 4 linguri apa fierbinte
  • - 150 ml ulei
  • - un varf de sare
  • Crema 1:
  • - 100 ml frisca lichida neindulcita ( eu folosesc Pilos de la Lidl - cele in cutii mici de 200 ml)
  • - 3 linguri zahar
  • - 100 gr ciocolata neagra
  • Crema 2:
  • - 1 pahar zahar
  • - 1 pahar apa
  • - 3 linguri faina
  • - 1 ou + 3 linguri zahar
  • - 125 gr unt
  • Glazura:
  • - 100 gr ciocolata neagra
  • - 50 gr frisca lichida neindulcita
  • - 1 lingura zahar pudra
  • - 100 gr nuca prajita

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Adita

Trebuie incercata :)

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura de vis...