autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2015

Ingrediente
Pentru blaturi:, 8 oua, 10 linguri zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri lapte, 8 linguri faina, 8 linguri nuca macinata, 2 lingurite praf de copt, 2 lingurite esenta de vanilie, Crema:, 600 ml lapte, 4 linguri zahar, 2 galbenusuri, 4 linguri si jumatate amidon, 250 gr mascarpone, 2 linguri zahar pudra, 1 pastaie de vanilie, 2 plicuri de ness, inimioare pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Blaturi:
Ingredientele sunt pentru doua foi de blat.
Separam 4 oua, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu 5 linguri de zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte.
Amestecam 1 lingurita de praf de copt cu 4 linguri de faina.
Le incorporam in compozitia cu oua, apoi 1 lingurita de esenta si 4 linguri de nuca macinata.
Punem albusurile peste si le amestecam usor cu o paleta de silicon.
Tapetam o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnam compozitia blatului.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam circa 12-14 minute pana este copt blatul.
Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celalalt blat.
Crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem pe foc cu pastaia de vanilie.
Cand da in clocot, pastaia de vanilie o scoatem si o aruncam, dam focul la mic si adaugam amestecul cu amidon.
Invartim continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa ca o budinca.
Tragem de pe foc, acoperim cu folie si lasam sa se raceasca.
Mascarponele il mixam cu zaharul pudra.
Peste, punem crema ce s-a racit, mixam usor, iar la final adaugam ness-ul.
Asezam primul blat in tava, punem circa 3/4 din crema si o intindem cu o paleta.
Venim cu al 2 lea blat si ungem cu restul de crema.
Presaram cateva bombonele si dam prajitura la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu caise

Pandispan cu caise

Spalam caisele, le indepartam semintele si le feliem. Ungem tava cu unt. Separam galbenusurile

13 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Crema:se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2015

    Chiar este Adelyna.

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2015

    pare tare bun!

Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri nuca macinata
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri si jumatate amidon
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 plicuri de ness
  • inimioare pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Chiar este Adelyna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort diplomat