Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri nuca macinata
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri si jumatate amidon
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 plicuri de ness
  • inimioare pentru decor

Mod de preparare

Blaturi:

Ingredientele sunt pentru doua foi de blat.

Separam 4 oua, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le mixam cu 5 linguri de zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte.

Amestecam 1 lingurita de praf de copt cu 4 linguri de faina.

Le incorporam in compozitia cu oua, apoi 1 lingurita de esenta si 4 linguri de nuca macinata.

Punem albusurile peste si le amestecam usor cu o paleta de silicon.

Tapetam o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnam compozitia blatului.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam circa 12-14 minute pana este copt blatul.

Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celalalt blat.

Crema:

Mixam galbenusurile cu zaharul.

Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie.

Restul de lapte il punem pe foc cu pastaia de vanilie.

Cand da in clocot, pastaia de vanilie o scoatem si o aruncam, dam focul la mic si adaugam amestecul cu amidon.

Invartim continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa ca o budinca.

Tragem de pe foc, acoperim cu folie si lasam sa se raceasca.

Mascarponele il mixam cu zaharul pudra.

Peste, punem crema ce s-a racit, mixam usor, iar la final adaugam ness-ul.

Asezam primul blat in tava, punem circa 3/4 din crema si o intindem cu o paleta.

Venim cu al 2 lea blat si ungem cu restul de crema.

Presaram cateva bombonele si dam prajitura la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise