autor:

» » Prajituri

Prajitura cu nuca de cocos

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de :, 500 g faina, 150 g zahar, 100 g untura, 1 plic fraf de copt, 1 lingurita cacao, 1 ou, 70 ml lapte, Pentru crema 1 ai nevoie de :, 6 albusuri, 200 g zahar, 200 g nuca de cocos, 150 ml lapte, Pentru crema 2 ai nevoie de :, 6 galbenusuri, 250 g zahar, 6 linguri faina, 300 ml lapte, 1 pachet unt, 1 ciocolata mica

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: amesteci faina cu praful de copt si untura, pui zaharul, cacaua, oul, laptele si framanti aluatul.

Pregatesti apoi si crema 1: bati albusurile spuma cu zaharul. Amesteci nuca de cocos cu laptele, le fierbi pe foc mic cat sa dea intr-un clocot, dai compozitia deoparte, o lasi sa se raceasca, apoi o adaugi in albusurile batute spuma si omogenizezi. Imparti aluatul pregatit inainte in doua, intinzi o parte din aluat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si intinzi apoi crema de cocos. Asezi a doua parte de aluat, il intepi cu furculita si dai prajitura la cuptor pentru 40 de minute.

In acest timp pregatesti crema 2: freci galbenusurile cu zaharul, adaugi faina, laptele si fierbi compozitia pe foc mic, pe baie de aburi pana se ingroasa. O lasi sa se raceasca, apoi o amesteci cu untul frecat spuma. Dupa ce s-a copt si s-a racit prajitura, intinzi crema de galbenusuri si razi ciocolata. Dai prajitura la rece pentru 30 de minute, apoi o tai bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca de cocos a la Laura S.

Prajitura cu nuca de cocos a la Laura S.

Din ingredientele(tava mijlocie) pt. blat se prepara un aluat.care,atunci cind luam cu lingura se

29 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
PRAJITURA CU NUCA DE COCOS

PRAJITURA CU NUCA DE COCOS

Se freaca f.bine zaharul cu uleiul;se pune apoi oul si mierea de albine. Dupa ce compozitia s-a

25 voturi    14 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    In loc de ciocolata rasa se poate pune glazura de cacao deasupra. Am facut-o cu nuca de cocos mozaic(colorata)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de :
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g untura
  • 1 plic fraf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 1 ou
  • 70 ml lapte
  • Pentru crema 1 ai nevoie de :
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 150 ml lapte
  • Pentru crema 2 ai nevoie de :
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 6 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 1 ciocolata mica

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

In loc de ciocolata rasa se poate pune glazura de cacao deasupra. Am facut-o cu nuca de cocos mozaic(colorata)

Retete

din Prajituri

Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de cafea Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de cafea

Pentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti cofeinizati Biscuiti cofeinizati

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu caise