autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca de cocos

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de :, 500 g faina, 150 g zahar, 100 g untura, 1 plic fraf de copt, 1 lingurita cacao, 1 ou, 70 ml lapte, Pentru crema 1 ai nevoie de :, 6 albusuri, 200 g zahar, 200 g nuca de cocos, 150 ml lapte, Pentru crema 2 ai nevoie de :, 6 galbenusuri, 250 g zahar, 6 linguri faina, 300 ml lapte, 1 pachet unt, 1 ciocolata mica

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: amesteci faina cu praful de copt si untura, pui zaharul, cacaua, oul, laptele si framanti aluatul.

Pregatesti apoi si crema 1: bati albusurile spuma cu zaharul. Amesteci nuca de cocos cu laptele, le fierbi pe foc mic cat sa dea intr-un clocot, dai compozitia deoparte, o lasi sa se raceasca, apoi o adaugi in albusurile batute spuma si omogenizezi. Imparti aluatul pregatit inainte in doua, intinzi o parte din aluat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si intinzi apoi crema de cocos. Asezi a doua parte de aluat, il intepi cu furculita si dai prajitura la cuptor pentru 40 de minute.

In acest timp pregatesti crema 2: freci galbenusurile cu zaharul, adaugi faina, laptele si fierbi compozitia pe foc mic, pe baie de aburi pana se ingroasa. O lasi sa se raceasca, apoi o amesteci cu untul frecat spuma. Dupa ce s-a copt si s-a racit prajitura, intinzi crema de galbenusuri si razi ciocolata. Dai prajitura la rece pentru 30 de minute, apoi o tai bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca de cocos

Prajitura cu nuca de cocos

Pentru blat,se amesteca toate ingredientele,pt.a se obtine un aluat,care se poate intinde cu sucitorul;aluatul

101 voturi    36 comentarii
4h
Prajituri
Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

Blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe

3 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    In loc de ciocolata rasa se poate pune glazura de cacao deasupra. Am facut-o cu nuca de cocos mozaic(colorata)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de :
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g untura
  • 1 plic fraf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 1 ou
  • 70 ml lapte
  • Pentru crema 1 ai nevoie de :
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 150 ml lapte
  • Pentru crema 2 ai nevoie de :
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 6 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 1 ciocolata mica

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

In loc de ciocolata rasa se poate pune glazura de cacao deasupra. Am facut-o cu nuca de cocos mozaic(colorata)

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura frageda cu mere