autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca de cocos

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de :, 500 g faina, 150 g zahar, 100 g untura, 1 plic fraf de copt, 1 lingurita cacao, 1 ou, 70 ml lapte, Pentru crema 1 ai nevoie de :, 6 albusuri, 200 g zahar, 200 g nuca de cocos, 150 ml lapte, Pentru crema 2 ai nevoie de :, 6 galbenusuri, 250 g zahar, 6 linguri faina, 300 ml lapte, 1 pachet unt, 1 ciocolata mica

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: amesteci faina cu praful de copt si untura, pui zaharul, cacaua, oul, laptele si framanti aluatul.

Pregatesti apoi si crema 1: bati albusurile spuma cu zaharul. Amesteci nuca de cocos cu laptele, le fierbi pe foc mic cat sa dea intr-un clocot, dai compozitia deoparte, o lasi sa se raceasca, apoi o adaugi in albusurile batute spuma si omogenizezi. Imparti aluatul pregatit inainte in doua, intinzi o parte din aluat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si intinzi apoi crema de cocos. Asezi a doua parte de aluat, il intepi cu furculita si dai prajitura la cuptor pentru 40 de minute.

In acest timp pregatesti crema 2: freci galbenusurile cu zaharul, adaugi faina, laptele si fierbi compozitia pe foc mic, pe baie de aburi pana se ingroasa. O lasi sa se raceasca, apoi o amesteci cu untul frecat spuma. Dupa ce s-a copt si s-a racit prajitura, intinzi crema de galbenusuri si razi ciocolata. Dai prajitura la rece pentru 30 de minute, apoi o tai bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mac si nuca de cocos

Prajitura cu mac si nuca de cocos

Blat: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

105 voturi    37 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Incorporam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    In loc de ciocolata rasa se poate pune glazura de cacao deasupra. Am facut-o cu nuca de cocos mozaic(colorata)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de :
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g untura
  • 1 plic fraf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 1 ou
  • 70 ml lapte
  • Pentru crema 1 ai nevoie de :
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 150 ml lapte
  • Pentru crema 2 ai nevoie de :
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 6 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 1 ciocolata mica

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

In loc de ciocolata rasa se poate pune glazura de cacao deasupra. Am facut-o cu nuca de cocos mozaic(colorata)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ștrudel cu mere