autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu nuca de cocos

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de :, 500 g faina, 150 g zahar, 100 g untura, 1 plic fraf de copt, 1 lingurita cacao, 1 ou, 70 ml lapte, Pentru crema 1 ai nevoie de :, 6 albusuri, 200 g zahar, 200 g nuca de cocos, 150 ml lapte, Pentru crema 2 ai nevoie de :, 6 galbenusuri, 250 g zahar, 6 linguri faina, 300 ml lapte, 1 pachet unt, 1 ciocolata mica

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: amesteci faina cu praful de copt si untura, pui zaharul, cacaua, oul, laptele si framanti aluatul.

Pregatesti apoi si crema 1: bati albusurile spuma cu zaharul. Amesteci nuca de cocos cu laptele, le fierbi pe foc mic cat sa dea intr-un clocot, dai compozitia deoparte, o lasi sa se raceasca, apoi o adaugi in albusurile batute spuma si omogenizezi. Imparti aluatul pregatit inainte in doua, intinzi o parte din aluat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si intinzi apoi crema de cocos. Asezi a doua parte de aluat, il intepi cu furculita si dai prajitura la cuptor pentru 40 de minute.

In acest timp pregatesti crema 2: freci galbenusurile cu zaharul, adaugi faina, laptele si fierbi compozitia pe foc mic, pe baie de aburi pana se ingroasa. O lasi sa se raceasca, apoi o amesteci cu untul frecat spuma. Dupa ce s-a copt si s-a racit prajitura, intinzi crema de galbenusuri si razi ciocolata. Dai prajitura la rece pentru 30 de minute, apoi o tai bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mac si nuca de cocos

Prajitura cu mac si nuca de cocos

Blat: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

95 voturi    37 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu nuca de cocos si frisca

Prajitura cu nuca de cocos si frisca

Blat: Albusurile se bat spuma. Se pun pe rand zaharul, nuca de cocos, praful de copt stins in putin

74 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    In loc de ciocolata rasa se poate pune glazura de cacao deasupra. Am facut-o cu nuca de cocos mozaic(colorata)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de :
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g untura
  • 1 plic fraf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 1 ou
  • 70 ml lapte
  • Pentru crema 1 ai nevoie de :
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 150 ml lapte
  • Pentru crema 2 ai nevoie de :
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 6 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 1 ciocolata mica

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

In loc de ciocolata rasa se poate pune glazura de cacao deasupra. Am facut-o cu nuca de cocos mozaic(colorata)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si bezea